Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στα κάγκελα οι γονείς για την καθυστέρηση εκκίνησης του προγράμματος σίτισης στα Δημοτικά της Μαγνησίας

Στο … περίμενε βρίσκονται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 3000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Μαγνησίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων του Υπουργείου Παιδείας. Ενώ στους υπόλοιπους θεσσαλικούς Δήμους το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει, στη Μαγνησία καθυστερεί, καθώς όπως επισημαίνεται υπάρχουν ενστάσεις κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού. Μάλιστα, η Υφυπουργός Εργασίας στις 25 Οκτωβρίου είχε δηλώσει πως σύντομα θα ξεκινήσει η διανομή των γευμάτων, όμως ακόμη αυτό δεν έχει γίνει με τους γονείς των παιδιών να βρίσκονται στα κάγκελα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό, ενός πατέρα που επικοινώνησε με το magnesianews.gr και ξέσπασε για την καθυστέρηση αυτή, τονίζοντας πως πρόκειται για μια μικρή βοήθεια για τα παιδιά που κι αυτή τους την στερούν. Σημειώνεται δε, πως και πέρυσι η Μαγνησία αντιμετώπισε πρόβλημα με την διεξαγωγή του προγράμματος που ξεκίνησε πριν τα Χριστούγεννα, διακόπηκε για τις γιορτές και συνεχίστηκε μέχρι τον Μάρτιο.

Το ξέσπασμα του πατέρα με τρία μικρά παιδιά και ανέργου τσακίζει κόκκαλα, καθώς τα βάζει τόσο με τους βουλευτές όσο και με τον Δήμαρχο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα παιδιά πεινάνε και εσείς κοιμάστε».

Συγκεκριμένα ο πατέρας γράφει χαρακτηριστικά «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Νομός Μαγνησίας μένει εκτός σίτισης των μικρών μαθητών των σχολείων μας. Κατά την περσινή σχολική χρονιά μόνο για έναν μήνα υπήρχε σίτιση. Φέτος ενώ έχει αρχίσει η σίτιση εδώ και είκοσι μέρες σε όλη την επικράτεια ο Νομός μας είναι πάλι εκτός. Γιατί άραγε; Είναι και αυτό μια μικρή βοήθεια για τα παιδιά μας αλλά μας το στερούν. Τι κάνουν οι βουλευτάδες του νομού μας; Μόνο να καμαρώνουν ψεύτικα στις παρελάσεις και να κόβουν κορδέλες τους έχουμε; Κρίμα που έχουμε και υφυπουργό παιδείας από την περιοχή μας. Από ενδιαφέρον μπόλικο και έργο μηδέν. Τα παιδιά πεινάνε και σεις κοιμάστε. Ο Δήμαρχος γνωρίζει το πρόβλημα αυτό; Έρχονται εκλογές και κόσμος δεν θα σας ξεχάσει. Να είστε σίγουροι».

Σημειώνεται ότι στη Μαγνησία 29 Δημοτικά θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τα σχολικά γεύματα, όσα δηλαδή ήταν και πέρυσι. Πρόκειται για τα εξής Δημοτικά: 5ο Βόλου, 9ο Βόλου, 10ο Βόλου, 12ο Βόλου, 14ο Βόλου, 15ο Βόλου, 16ο Βόλου, 17ο Βόλου, 18ο Βόλου, 19ο Βόλου, 23ο Βόλου, 24ο Βόλου, 29ο Βόλου, 30ό Βόλου, 3ο Αγριάς – Δράκειας, 1ο Αρτέμιδος – Άνω Λεχωνίων, 2ο Αρτέμιδος – Κάτω Λεχωνίων «Τοπάλειο», 1ο Νέας Αγχιάλου – Βαρνάλειο, 1ο Νέας Ιωνίας, 2ο Νέας Ιωνίας, 3 Νέας Ιωνίας, 4ο Νέας Ιωνίας – Κατσιρέλος Παναγιώτης, 5ο Νέας Ιωνίας, 6ο Νέας Ιωνίας, 8ο Νέας Ιωνίας, 9ο Νέας Ιωνίας, 10ο Νέας Ιωνίας, 11ο Νέας Ιωνίας, 1ο Πειραματικό Πορταριάς – Ν. Τσοποτός.

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εμβολιασμός παιδιών Ρομά το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, θα πραγματοποιηθεί Παιδιατρική Κλινική Εξέταση-Εμβολιασμός παιδιών Ρομά το Σάββατο, 3 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *