Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Στη Φωκίδα προχωρούν σε απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου στην πλατεία Κεχαγιά στην Άμφισσα

Με κεντρικό αίτημα να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών και να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και στη Φωκίδα προχωρούν σε απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου, καθώς και σε συγκέντρωση στις 12:30μ.μ. στην πλατεία Κεχαγιά στην Άμφισσα.

Οι ανακοινώσεις

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας

Η Διοίκηση της Συνδικαλιστικής μας Οργάνωσης προκηρύσσει 24 ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη 2023 για όλο το Νομό Φωκίδας.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση 12:30μ.μ. στην πλατεία Κεχαγιά (πάνω πλατεία) στην Άμφισσα.

Διαβάστε σχετικά: “Όλοι και όλες στην Συγκέντρωση Την Τετάρτη στις 8 Μάρτη στην πλ. Κεχαγιά”

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Αλέξανδρος Δελμούζος”

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 8 Μαρτίου-12.30- Πλ. Κεχαγιά

Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα. Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Φωκίδας «Αλέξανδρος Δελμούζος» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλεί την κυβέρνηση να παρέχει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, το Δ.Σ. του συλλόγου μας συνδιοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κεχαγιά (άνω πλατεία Άμφισσας) την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 12.30 για το θλιβερό έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, παράλληλα με τις συγκεντρώσεις που λάβουν χώρα την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα και καλούμε όλα τα μέλη μας σε μαζική συμμετοχή.

Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί. Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να συγκαλυφθεί. Θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς επιβάτες αυτής της αμαξοστοιχίας και να επιστρέφουμε στα σχολεία μας μετά το 3ήμερο. Θα μπορούσαν να επιβαίνουν τα παιδιά μας.

Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν για τα μέτρα ασφάλειας στη λειτουργία των τρένων είναι μεγάλες και δεν μπορούμε να αφήσουμε να συγκαλυφθούν.

Όλοι και όλες μας υπήρξαμε φοιτητές σαν τους δεκάδες φοιτητές που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους, επιστρέφοντας απλά στις σχολές τους. Όλοι μας έχουμε ταξιδέψει με αυτή τη γραμμή δεκάδες φορές.

Εμείς ως εκπαιδευτικοί με τις οικογένειες μας, με τους φίλους μας να παραβρεθούμε στη συγκέντρωση

την Τετάρτη 8/3 στην Πλατεία Κεχαγιά στις 12.30.

Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές στο έγκλημα.

Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να επαναληφθεί.

Δεν είναι ώρα να σωπάσουμε.

Είναι η ώρα από κάθε σημείο της Ελλάδας να φωνάξουμε για τους ανθρώπους που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.

Είναι η ώρα να απαιτήσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν και κοίταξαν αλλού, αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις των συνδικαλιστών των σιδηροδρομικών, ακόμη και λίγες μέρες πριν την τραγωδία. να προειδοποιούν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων χρόνων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν. Να απολογηθούν για τα έργα υποδομής που απαξίωσαν αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές για την ασφαλή λειτουργία.

Είναι η ώρα να απολογηθούν που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή της τεχνολογίας να μιλάμε για «ανθρώπινο λάθος» για να σβηστούν οι πραγματικές ευθύνες.

Δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή!

Το έγκλημα αυτό δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί!

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φωκίδας

Σε αυτό το τρένο ήτανε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας

Αυτές τις μέρες, με σφιγμένο το στομάχι, όλοι εμείς οι συνταξιούχοι, αλλά και ειδικά όλοι οι νέοι, όλοι οι απλοί άνθρωποι κοιταζόμαστε και πριν μιλήσουμε έχουμε ήδη συμφωνήσει: Είναι έγκλημα. Και ξέρουμε τους ενόχους. Είναι οι εταιρείες, που για τα κέρδη τους δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Και είναι και το κράτος που οι κυβερνήσεις δημιούργησαν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση των αφεντικών τους. Για να τους παραδίδει μπιρ παρά τον πλούτο του ελληνικού λαού.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!

Πρέπει να γίνονται πολύνεκρες τραγωδίες για να παρθούν κάποια μέτρα και εκείνα όμως πάλι στην ίδια ρότα. Στην εξυπηρέτηση των κερδών των μεγάλων ομίλων.

Δρόμοι γίναν και στα Τέμπη μετά τα πολύνεκρα δυστυχήματα των μαθητών και των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Και στο Μαλιακό.. και στην εθνική Πάτρα Αθήνα με τις εκατόμβες νεκρών. Με χρήματα του ελληνικού λαού. …Και δώστου οι χαρές και τα πανηγύρια για την κατασκευή τους και αμέσως η παράδοσή τους στις γνωστές εταιρείες για να βγάλουν εκατοντάδες δις από τη ληστρική τους εκμετάλλευση με τα υπέρογκα διόδια. Όπως έγινε με Αττική οδό, Νέα οδό, Ιόνια, Εγνατία κλπ., με τη ζεύξη Ρίου, με τα λιμάνια, τις μαρίνες και τα αεροδρόμια. Όπως γίνεται με τον ΟΣΕ με τις πρώην δημόσιες συγκοινωνίες συνολικά, με τα ΕΛΤΑ, τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ. Όπως γίνεται με τα νοσοκομεία αλλά και με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Όπως γίνεται και με τα ασφαλιστικά μας ταμεία με πρώτα πρώτα τα επικουρικά.

Μετά και την ιδιωτικοποίηση και του νερού δεν απομένει τίποτα άλλο παρά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Και βέβαια και η ίδρυση μιας νέας εταιρείας διαχείρισης οξυγόνου για να εμπορευτούνε και τον αέρα που αναπνέουμε.

…Και κράτος, βεβαίως υπάρχει. Για να νομοθετεί τη σφαγή των συντάξεών μας, πετώντας κάποια ψίχουλα στις γιορτές μόνο και μόνο για να κινηθεί η αγορά.

Για να κινείτε με ρυθμούς λαγού η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη όταν πρόκειται να αποφασίσει για εξώσεις και πλειστηριασμούς και με ρυθμούς σαλιγκαριού για εργατικές υποθέσεις.

Είναι το κράτος των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών που υπηρετούν πιστά οι εκάστοτε κυβερνόντες! Που το στηρίζουν νομοθετικά και κατασταλτικά.

57 νεκροί. Ο καθένας είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους.

Δίνουμε το παρών στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ Συγκέντρωση

Την Τετάρτη στις 8 Μάρτη

στην πλ. Κεχαγιά (άνω πλατεία) στις 12:30

 

Εμείς, το Σωματείο μας θα είμαστε εκεί για να βροντοφωνάξουμε για την αλήθεια. Την αλήθεια που θάβουνε με τα ψέματα, τις δικαιολογίες, την υποκρισία τους.

Θα είμαστε εκεί γιατί έχουμε μάθει να μη σιωπάμε μπροστά στα εγκλήματα των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους, αλλά να σφίγγουμε τα δόντια και να αγωνιζόμαστε κόντρα στις αιτίες και τους ενόχους.

Τώρα δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα. “Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή”. Τους το χρωστάμε.

Το έγκλημα που φέρνει την υπογραφή όλων τους, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και «απελευθέρωσης» των μεταφορών που όλοι μαζί στηρίζουν, την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή του λαού στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, δεν θα ξεχαστεί!

Δεν ήτανε τυχαίο – ούτε κακιά στιγμή

Ήτανε τα κέρδη πάνω απ’ τη ζωή

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

«Aπόβαση» μοτοσυκλετιστών από το Αίγιο στην Ποταμούλα Αγρινίου

«Για μας οι μηχανές μας είναι έκφραση, χαλάρωση, διασκέδαση και είναι το μεγαλύτερό μας πάθος» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *