Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στη Λευκωσία το πρώτο Κυπροελλαδικό πνευμονολογικό Συνέδριο 27-30 Απριλίου

Σημαντικά και επίκαιρα θέματα που ενδιαφέρουν την ιατρική επιστημονική κοινότητα πρόκειται να αναπτύξουν καταξιωμένοι επιστήμονες από την Κύπρο και την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του πρώτου Κυπροελλαδικού Πνευμονολογικoύ Συνεδρίου που πραγματοποιείται από τις 27 ως τις 30 Απριλίου στη Λευκωσία.

Η πραγματοποίηση του πρώτου Κυπροελλαδικού Πνευμονολογικού Συνεδρίου αποτελεί την κορωνίδα της συνεργασίας μεταξύ της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, οι οποίες υπέγραψαν τον Ιούνιο του 2022 μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας κατά τη διάρκεια Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Πανδημία Covid19 – Παρόν και Μέλλον» που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Ηθικά διλήμματα στις Μονάδες εντατικής θεραπείας, διάφορες αναπνευστικές λοιμώξεις μεταξύ των οποίων και η λοίμωξη από Covid-19, το βρογχικό άσθμα και η Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, ο καρκίνος του πνεύμονα και οι μεταμοσχεύσεις είναι μόνο μερικά από τα επιστημονικά θέματα που θα αναπτυχθούν στο Συνέδριο στο οποίο θα λάβουν μέρος πάνω από 40 ομιλητές από Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που θα φιλοξενήσουμε στη Λευκωσία το Πρώτο Κυπροελλαδικό Πνευμονολογικό Συνέδριο και θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τεκμηριωμένες επιστημονικές αναλύσεις και θέσεις από εξαίρετους γιατρούς, δηλώνει ο Πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ. Μιχάλης Ροβανιάς.

Την τελετή έναρξης του συνεδρίου θα κηρύξει η Υπουργός Υγείας της Κύπρου Πόπη Κανάρη την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 19.30. Θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Κύπρου Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Δρ. Στυλιανός Λουκίδης και ο Πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ. Μιχάλης Ροβανιάς.

Θα προβληθεί επίσης μήνυμα της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας της Ελλάδας, Δρ. Ασημίνας Γκαγκα.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αλ. Τσίπρας: “Ακούσαμε το μήνυμα των πολιτών, αλλάζουμε εν κινήσει – Να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις”

  Αλ. Τσίπρας: Ακούσαμε το μήνυμα των πολιτών, αλλάζουμε εν κινήσει – Να ανατρέψουμε τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *