Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Απαγόρευση του κυνηγιού όλων των θηραμάτων για δέκα (10) χρόνια, σε έκταση 5.460 στρεμμάτων, στην περιοχή Ρόδου

Στην απαγόρευση του κυνηγιού όλων των θηραμάτων για δέκα (10) χρόνια, σε έκταση 5.460 στρεμμάτων, στην περιοχή «Ταμιευτήρας Φράγματος Γαδουρά» Δήμου Ρόδου προχώρησε η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου με την υπ. αρ. 306733/16.06.2023 απόφασή της.

Όπως αναφέρει η απόφαση, η απαγόρευση ισχύει από την κυνηγετική περίοδο 2023-2024 μέχρι τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2032-2033. Η έκταση που απαγορεύεται πλέον το κυνήγι, περιλαμβάνει χερσαία και υδάτινη επιφάνεια και αποτελεί συνέχεια υφιστάμενου Καταφυγίου Άγριας Ζωής (Κ.Α.Ζ.), εμβαδού 34.000 στρεμμάτων. Με την νέα απόφαση τίθεται σε καθεστώς προστασίας το σύνολο του Ταμιευτήρα Φράγματος Γαδουρά και η περιμετρική του ζώνη.

Η έκταση απαγόρευσης του κυνηγιού απεικονίζεται με συνεχή κίτρινη γραμμή στον χάρτη απαγόρευσης θήρας που συνοδεύει την απόφαση . Η οριογραμμή της έκτασης περιγράφεται ως εξής:

Από τη στέψη του φράγματος Γαδουρά, όπου και το όριο του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (Κ.Α.Ζ.) «Γαδουράς, Μάρμαρα, Τρυφωνιάτισσα, Αλώνες, Τρούλα, κ.λπ.» κατευθύνεται βορειοδυτικά και ακολουθεί τον παραλίμνιο, ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι τη διασταύρωση του με τον επαρχιακό δρόμο Απόλλωνα – Λάερμα. Με κατεύθυνση προς τον οικισμό Λάερμα, ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Γαδουρά, όπου συναντά το όριο του Κ.Α.Ζ. Στη συνέχεια, ακολουθεί τη κοίτη του ποταμού με νοτιοανατολική κατεύθυνση επί της οριογραμμής του Κ.Α.Ζ., που διέρχεται μέσα από τον ταμιευτήρα (τεχνητή λίμνη), μέχρι το σημείο όπου και η αφετηρία, στη στέψη του φράγματος.

Σχετική απόφαση:
Αρ. πρωτ. 306733/16.06.2023 (ΑΔΑ: 6Η704653Π8-Ν3Τ) Απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου στην περιοχή «Ταμιευτήρας Φράγματος Γαδουρά» του Δήμου Ρόδου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Παρουσίαση του βιβλίου “Η συμφωνία που γκρίζαρε το Αιγαίο”

  Η πρόσκληση για την Παρουσίαση του βιβλίου “Η συμφωνία που γκρίζαρε το Αιγαίο” στις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *