Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στην ομορφιά του ποδηλάτου εστίασαν όσοι τοποθετήθηκαν για την ξεχωριστή αυτή σύναξη του ποδηλατικού λαϊκού αγώνα Τρικάλων

Στην αξία και στην ομορφιά του ποδηλάτου εστίασαν όσοι τοποθετήθηκαν για την ξεχωριστή αυτή σύναξη του ποδηλατικού λαϊκού αγώνα Τρικάλων. Φυσικά υπήρξε ικανοποίηση για την παρουσία 500 και πλέον φίλων της ποδηλασίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε: «Ο Λαϊκός γύρος στην μνήμη Βασίλη Τσαρουχά επανήλθε δυναμικά και κρατάμε την διάθεση των συμμετεχόντων και την χαρά που αποτυπώθηκε στα πρόσωπά τους.

Αναμφίβολα η πρωτοβουλία αποτελεί θεσμό και θα συνεχίσουμε να αγκαλιάζουμε από την πλευρά μας τέτοιες εκδηλώσεις με ειδικό βάρος και ξεχωριστό αποτύπωμα.

Είναι εμφανής η αγάπη για το ποδήλατο, ενώ βγήκαν ξανά μπροστά τα νέα παιδιά, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα ελπιδοφόρο κομμάτι.

Μας άρεσε επίσης που έτρεξαν ολόκληρες οικογένειες μεταλαμπαδεύοντας τα νάματα της ποδηλασίας στα παιδιά τους».

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, που βρέθηκε στο στοιχείου του πρόσθεσε: Είναι μια γιορτή του ποδηλάτου και η μνήμη μας πηγαίνει στον Βασίλη Τσαρουχά, που δούλεψε για το καλό της πόλης έχοντας βαθιά μέσα του το ποδήλατο.

Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να δώσουμε τα εχέγγυα στους συμπολίτες να καταπιαστούν ακόμη πιο ζεστά με το ποδήλατο.

Ο Λαϊκός ποδηλατικός γύρος λοιπόν μπορεί να εκληφθεί ως ένα καλό ερέθισμα ενασχόλησης με το αγαπημένο δίτροχο».

Ακολούθως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Λάππας μίλησε για χαρά της ποδηλασίας και του πολιτισμού, αφού το συγκεκριμένο άθλημα φημίζεται για το ήθος και την ευγένεια όσων το υπηρετούν.

Και όλα αυτά στην πόλη του ποδηλάτου, τα Τρίκαλα που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την λατρεία της για το περίφημο μεταφορικό μέσο.

Η καθημερινή του χρήση μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει».

Με άγρυπνο μάτι παρακολούθησε την σύναξη ο θρύλος του ποδηλάτου Στέλιος Βάσκος.

Δεν έκρυψε την συγκίνησή του, που είδε τη νέα γενιά του είδους να ανταποκρίνεται ασμένως στο κάλεσμα δείχνοντας μάλιστα πλούσιο ταλέντο.

Αναμφίβολα το μάτι του Στέλιου κόβει ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο μετερίζι.

Επιπρόσθετα ανέφερε: «Είμαστε ξανά παρόντες μετά από 2 χρόνια λόγω πανδημίας να τιμήσουμε την μνήμη του Βασίλη Τσαρουχά.

Μας γεμίζει ικανοποίηση το γεγονός ότι η ποδηλασία έχει γερές ρίζες στα Τρίκαλα και πρέπει να προσέχουμε τον χώρο σαν τα μάτια μας.

Όλα φυσικά γίνονται για τη νεολαία η οποία μπήκε γερά στο πνεύμα και θα πάρει την σκυτάλη θέλοντας να βάλει την δική της σφραγίδα.

Είναι περιττό να τονίσουμε το θετικά της ποδηλασίας για καλή φυσική κατάσταση, ευεξία, ενώ δείχνουμε παράλληλα την αγάπη και τον σεβασμό μας στο περιβάλλον, που δεν πρέπει να το πληγώνουμε.

Αξίζει να στραφούμε στην υποδομή και ήδη έγινε καλή αρχή από την Δημοτική ομάδα. Οι ποδηλατόδρομοι θα λύσουν τα χέρια και η μετακίνηση θα γίνεται πιο άνετα και με ασφάλεια.

Συμπερασματικά η ποδηλασία έχει λαμπρό μέλλον στα Τρίκαλα και αξίζει να την αγκαλιάσουμε».

Στο άνετο

Με συνοπτικές διαδικασίες έγιναν οι τερματισμοί, αφού οι πρωταγωνιστές έχουν μέσα τους το ποδήλατο.

Στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Αντώνης Μπουραζάνας με χρόνο 13.55 και ακολούθησαν οι: Δημήτρης Τσιτσάνης και Βασίλη Βαϊου.

Στις γυναίκες πρώτευσε η Μαρία Σπύρου με 15.10. Δεύτερη ήταν η Ειρήνη Φουτσιτζήρη και 3η η με ποδηλατικές καταβολές Βίβιαν Σταυροπούλου.

Τις βραβεύσεις στους άνδρες έκαναν αντίστοιχα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ο παλιός πρόεδρος της Τρίκκης κ. Ιγνάτιος Κατσένης και ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Κ. Κωστακόπουλος.

Τις βραβεύσεις στις γυναίκες έκαναν οι: Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Λάππας και ο Εκδότης- Διευθυντής του Πρωινού Λόγου κ. Μιχάλης Τσαρουχάς.

Ακολούθησαν οι κληρώσεις ποδηλάτων προσφορά των κκ. Πλακώνα, Μελίσση, Βλαχοκώστα.

Τις κληρώσεις έκαναν οι κκ. Γρ. Πράπας, Ευθ. Μαγκουρίτσας, Σ. Αλεστά, Σκαπέτης, Σταυρόπουλος και Στ. Βάσκος.

Τυχεροί ήταν οι: Τελιώνη. Βικ, Τασιοπούλου. Γ, Καλκάνη. Ιφιγ, Μπελέφα. Γ, Βράκας. Π και Βασιλάκης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ευρυτανία: Θλίψη για τον χαμό του Κ. Ζαλοκώστα….

Έφυγε από την ζωή  ο Κωνσταντίνος Ζαλοκώστας, πατέρας της Αντιδημάρχου  Παιδείας στον Δήμο Καρπενησίου, Σοφίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *