Πέμπτη , 9 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30/11 η επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ Χαλκίδας

Συνεδρίασε την  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν, η συμμετοχή του Δήμου στη μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία “Αγροδιατροφική σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» και ορισμός εκπροσώπου στις Γενικές Συνελεύσεις.

Με τη συμμετοχή του στην Εταιρεία, ο Δήμος θα έχει την ευκαιρία ανάδειξης, προβολής και προώθησης των αγροδιατροφικών προϊόντων, που παράγονται σε αυτόν, στην εσωτερική και εξωτερική αγορά. Εκπρόσωπος του Δήμου ορίστηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με αναπληρωτή τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Αυλίδος και καθ’ ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Ελευθέριο Λειβαδίτη.

Επιπλέον, συζητήθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου, με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να τονίζει την ανάγκη κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΜΕΑ-ΧΥΤΥ) στη Χαλκίδα, που αποτελεί τη μόνιμη λύση του προβλήματος.

Η Δήμαρχος, κατά την εισήγησή της, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι στόχος της Δημοτικής αρχής είναι η επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, μέχρι την οριστική λύση με την κατασκευή της μονάδας.

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νεκρός 65χρονος σε αγροτική περιοχή μεταξύ Τυρνάβου – Δαμασίου

Κινητοποίηση των Αρχών καταγράφηκε μετά τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, όταν όχημα εντοπίστηκε εκτός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *