Πέμπτη , 27 Ιανουαρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Στην Βιέννη της Αυστρίας μαθητές του τομέα Υγείας-Νοσηλευτικής του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου για να υλοποιήσουν δράση του προγράμματος Erasmus+

Στην Βιέννη της Αυστρίας βρίσκονται από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και έως τις 17-11-2021, μαθητές του τομέα Υγείας-Νοσηλευτικής του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου με συνοδούς εκπαιδευτικούς για να υλοποιήσουν δράση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 με θέμα «Κατάρτιση στις τεχνολογικές εξελίξεις στην οργάνωση και την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Στο σχέδιο συμμετέχουν (14) μαθητές και δύο (2) συνοδοί καθηγητές. Η ομάδα των μαθητών/τριών έχει επιλεγεί από τον Τομέα Υγείας-Νοσηλευτικής που σχετίζονται άμεσα με το αντικείμενο του σχεδίου ώστε να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία από την ροή διάρκειας 14 ημερών και δύο ημερών ταξιδίου στην περιοχή της Βιέννης της Αυστρίας.

Στόχοι του σχεδίου είναι η:

– Ικανοποίηση αναγκών κατάρτισης των σπουδαστών του τομέα Υγείας-Νοσηλευτικής.

– Διεύρυνση των γνώσεων τους και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων σε θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

– Διευκόλυνση της πρόσβασης των σπουδαστών μας στην αγορά εργασίας θέλοντας να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, γνωρίζοντας ότι στην περιοχή μας υπάρχουν ακόμη προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης στον τομέα της Υγείας, και γι’ αυτό επιλέξαμε να γίνει η κινητικότητα των μαθητών στην Αυστρία-Βιέννη όπου οι τεχνολογικές εφαρμογές στην Παροχή υπηρεσιών υγείας είναι σε σημαντικά υψηλό επίπεδο.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα αυτής της δράσης είναι:

– Απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σχετικά με την εφαρμογή νέων μεθόδων στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στην οργάνωση και την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

– Βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης-κατάρτισης με την παροχή σύγχρονων και ελκυστικότερων γνώσεων λόγω της μεταφοράς καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας από τις χώρες υποδοχής.

– Αύξηση της ικανότητας δραστηριοποίησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βελτίωση δεξιοτήτων διαχείρισης (προετοιμασία, υλοποίηση, εποπτεία, παρακολούθηση και αξιολόγηση) προγραμμάτων και στρατηγικών διεθνοποίησης, διεύρυνση συνεργασίας με ευρωπαϊκούς εταίρους.

– Βελτίωση των προσόντων του διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, της επαγγελματικής τους εξέλιξης και βελτίωση των διαδικασιών αξιολόγησης, αναγνώρισης και επικύρωσης γνώσεων που αποκτώνται σε περιόδους κατάρτισης στο εξωτερικό.

– Πιο σύγχρονο και δυναμικό επαγγελματικό περιβάλλον στο εσωτερικό του ΕΠΑΛ, πρόθυμο να ενσωματώσει ορθές πρακτικές και νέες μεθόδους στις καθημερινές δραστηριότητες· ανοιχτό σε συνέργειες με οργανισμούς που ενεργοποιούνται σε διαφορετικούς κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς και εργασιακούς τομείς.

– Και βέβαια, ίσως το σημαντικότερο όλων, εμπειρίες ζωής από άλλες ευρωπαϊκές κουλτούρες τόσο επαγγελματικές αλλά και τρόπου ζωής.

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

“Για την Ε.Λ.Μ.Ε. οι καθηγητές της Φωκίδας δεν έχουν προβλήματα!!!‘‘

Θέμα: «Για την Ε.Λ.Μ.Ε. οι καθηγητές της Φωκίδας δεν έχουν προβλήματα!!!» Αγαπητοί συνάδελφοι, Λάβαμε με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *