Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Στο Αγρίνιο εκατοντάδες είναι τα σαραβαλάκια που βρίσκονται σε δημοτικούς δρόμους

Αναμένεται η σύμβαση για την περισυλλογή τους
Η Δημοτική Αστυνομία προσαρμόστηκε στις ανάγκες της εποχής εξυπηρετώντας ακόμη και κατ΄οίκον τις ευπαθείς ομάδες
Τα τελευταία χρόνια η δημοτική αστυνομία επιδίδονταν σε διαρκές «σαφάρι» για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στους δρόμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για οχήματα παντός τύπου, μικρά και μεγάλα Ι.Χ, παλιά τζιπ, αγροτικά και van, ακόμη και φορτηγά και αποτελούν εστία μόλυνσης.

Παράλληλα, καταλαμβάνουν εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης που πλέον είναι πολύτιμες. Στο Αγρίνιο εκατοντάδες είναι τα σαραβαλάκια που βρίσκονται σε δημοτικούς, δημόσιους ή ακόμη και κοινοτικούς δρόμους.

Ωστόσο, την περίοδο της πανδημίας προσαρμόστηκε στις ανάγκες της εποχής και «παραμέρισε» την επιτήρηση της σωστής λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης και αφιερώθηκε στη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες ή που αντιμετώπιζαν προβλήματα στην μετακίνησή τους, πραγματοποιώντας τουλάχιστον την επικύρωση 20 γνησίων υπογραφής την εβδομάδα σε όλη την έκταση του δήμου Αγρινίου. Παράλληλα, λόγω του γεγονότος ότι αυξήθηκαν οι καταγγελίες των πολιτών, οι άνθρωποι της δημοτικής αστυνομίας σπεύδουν σε κάθε καταγγελία και έπειτα πράττουν, όπως υπαγορεύει ο νόμος ή και ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες. Λόγω της πανδημίας έχει μείνει πίσω η διαδικασία της συλλογής των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, που μέχρι στιγμής αριθμούν περίπου τα 140 σε όλη την έκταση του δήμου και αναμένουν να γίνει η επανεκκίνηση της διαδικασίας.

Η Προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου, Αντωνία Σκιαδά
Η Προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Αντωνία Σκιαδά τόνισε: «εδώ και ένα χρόνο περίπου αναμένουμε να υπογραφεί η σύμβαση για το ποιος θα απομακρύνει τα εγκαταλελειμμένα οχήματα από όλη την έκταση του δήμου. Είναι μια διαδικασία που έχει πάει πίσω, λόγω του ότι δεν εμπίπτει στο έκτακτο, όπως η πανδημία, με την οποία ασχολούμαστε με στόχο να εξυπηρετήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Κάνουμε συστάσεις για συνωστισμό, χρήση μάσκας και βοηθάμε συμπολίτες μας μεταβαίνοντας στα σπίτιά τους για να βεβαιώσουμε το γνήσιο της υπογραφής, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες που έχουν πρόβλημα με την μετακίνησή τους, με σκοπό να τους εξυπηρετήσουμε και να αποτρέψουμε τον συνωστισμό στις υπηρεσίες. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο είναι βέβαιο πως κάνουμε πάνω των 20 επισκέψεις για το γνήσιο της υπογραφής.

Επίσης, αυτή την περίοδο γίνονται πάρα πολλές καταγγελίες, οι οποίες μπορεί να μην αφορούν άμεσα την υπηρεσία μας, αλλά οφείλουμε να πηγαίνουμε και να διαβιβάζουμε τις καταγγελίες αυτές στις κατάλληλες υπηρεσίες, ώστε να επαληθευτούν. Οι καταγγελίες αυτές μπορεί να αφορούν πάρα πολλούς λόγους μέχρι και τον καθαρισμό οικοπέδων, αλλά και καταγγελίες που μας αφορούν άμεσα ως υπηρεσία, όπως κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, παράνομες σταθμεύσεις.

Οφείλω να πω πως η επιτήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης την περίοδο των lockdown θα ήταν υπερβολή να συνεχιστεί. Είμαστε δίπλα στον πολίτη όπου μπορούμε και όσο μπορούμε, παρά το γεγονός ότι είμαστε αυτή την στιγμή στην υπηρεσία 9 άτομα. Η δημοτική αστυνομία δεν είναι μόνο να κόβει κλήσεις και το αποδείξαμε έμπρακτα στους συμπολίτες μας τώρα που χρειάστηκε, ήμασταν δίπλα στον πολίτη και υποστηρίξαμε το έκτακτο της κατάστασης, ακόμη και συμβουλευτικά με περιπολίες, προσπαθούμε και επιτηρούμε, για να υπάρχει τάξη και να μην είναι στο πρώτο πλάνο το πρόστιμο στον πολίτη».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στο υπαίθριο Αστρονομικό Παρατηρητήριο του Αγίου Στεφάνου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα του 21ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας

Στο υπαίθριο Αστρονομικό Παρατηρητήριο του Αγίου Στεφάνου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα του 21ου Θερινού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *