Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στο διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων 2ο Βραβείο των μαθητών του Δ.Σ Καλλίθηρου

Οι μαθητές/τριες των Γ΄και Δ΄τάξεων του Δ.Σ. Καλλιθήρου με την καθοδήγηση της διασκάλας τους κ. Ναούμη Γαλάνη Ελένης, απήλαυσαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 τον μαγευτικό κόσμο της φωτογραφίας λαμβάνοντας μέρος στο επιμορφωτικό πρόγραμμα της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Φεστιβάλ Χανίων,“Φτιάξε μια Φωτο-ιστορία”.

Παρακολουθώντας καθ’όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς το πρόγραμμα,προσέγγισαν εμπειρικά φωτογραφίες, εξέφρασαν τα συναισθήματά τους, ανακάλυψαν τις προθέσεις των δημιουργών φωτογράφων και γνώρισαν τα εργαλεία και τις τεχνικές της φωτογραφίας. Μυήθηκαν στη μελέτη φωτογραφικών κωδικών και τεχνικών και τέλος έγιναν οι ίδιοι, μικροί φωτογράφοι!

Στη συνέχεια οργανώθηκε φωτογραφικό εργαστήρι στη σχολική τάξη για τους μαθητές/τριές που φωτογράφισαν – δημιούργησαν την δική τους φωτο-ιστορία χρησιμοποιώντας τεχνικές δημιουργικής γραφής.

Η φωτο-ιστορία που επίλεξαν να δημιουργήσουν και να στείλουν στο διαγωνισμό του Φεστιβάλ Χανίων ήταν μία βιωματική ιστορία, η οποία είχε ως θέμα το καλωσόρισμα και τον αποχαιρετισμό μιας αγαπημένης τους συμμαθήτριας,η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες ζει σε ένα νησί.

Οι μαθητές/τριες δούλεψαν με ενθουσιασμό και μεράκι και αποτύπωσαν όλα αυτά τα συναισθήματα της προσμονής,της νοσταλγίασ,της συγκίνησης που βίωναν, στην φωτο-ιστορία τους!

Η μουσική επένδυση της φωτο-ιστορίας ,“Η ιστορία της Ευτυχίας… μας!”, ήταν αυθόρμητη πρόταση ενός μαθητή, όταν είδαμε για πρώτη φορά το μοντάρισμα της !Σκέφτηκε το κομμάτι “Way back home” SHAUN,που πιστέψαμε ότι ταίριαζε απόλυτα!

Και είχαμε δίκιο! Ανάμεσα σε 25 φωτο-ιστορίες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό η φωτο-ιστορία μας απέσπασε το δεύτερο βραβείο για την μουσική της επένδυση.
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Βενιζέλος “ταράζει” το Μαξίμου – Τα νέα σενάρια συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και το “αγκάθι” των υποκλοπών

Στις επιθέσεις εκσυγχρονιστών που εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση, απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *