Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στο φιλόξενο οικισμό της Βίνιανης έστησαν τις σκηνές τους το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Στην κατασκήνωση στις εκδρομές παιδιά, στου στρατοπέδου γύρω-γύρω τη φωτιά μακριά απ’ την πόλη και επάνω στα βουνά τραγουδάμε με χαρά…..

Μακριά απ’ την πόλη και στους πρόποδες της Γκιώνας πραγματοποίησαν οι Οδηγοί (παιδιά 11-14 ετών) την κατασκήνωσή τους από 21-31/7/2023.

Στο φιλόξενο οικισμό της Βίνιανης έστησαν τις σκηνές τους Οδηγοί και Στελέχη από Αγία Παρασκευή, Άμφισσα, Λαμία, Λάρισα, Π. Φάληρο και Πάτρα.

Η κατασκήνωση είναι μια από τις σημαντικότερες δράσεις της Οδηγικής ζωής. Τα παιδιά αναπτύσσουν ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, απασχολούνται δημιουργικά, μαθαίνουν να ζουν στη φύση με απλά μέσα, αποδέχονται τη διαφορετικότητα, θέτουν όρια και κανόνες.

Μέσα από το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες αλλά και συνολικά. Ασχολήθηκαν με κατασκευές, δημιούργησαν δικές τους ιστορίες, που τις δραματοποίησαν, χάρηκαν την καθαρή θάλασσα στο Γαλαξίδι και την Ιτέα, ανέπτυξαν τις δεξιότητές τους και ανακάλυψαν νέα ενδιαφέροντα.

Όλοι μαζί ζήσαμε ατέλειωτες μαγικές εμπειρίες που θα μείνουν για πολύ καιρό ανεξίτηλες στη μνήμη μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Προσηλίου κυρία Παπαδήμα Αφροδίτη, αφ’ ενός για την παραχώρηση του χώρου και αφ’ ετέρου για όλη τη φροντίδα, την έγνοια, την αγάπη που όλο το διάστημα της παραμονής μας έδειξε για εμάς, προλαμβάνοντας πάντα κάθε μας ανάγκη.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Δήμαρχο Δελφών κύριο Ταγκαλή Παναγιώτη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Άμφισσας κύριο Μερινόπουλο Παναγιώτη για την παραχώρηση των λεωφορείων για την επίσκεψή μας στο Γαλαξίδι.

Ευχαριστώ επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσηλίου (χορευτικό Τμήμα) που μας ψυχαγώγησε το τελευταίο βράδυ, δημιουργώντας ακόμη περισσότερες όμορφες αναμνήσεις από τη φιλοξενία του τόπου.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τους φίλους και συνοδοιπόρους από παλιά του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού της Άμφισσας που μας προσέφεραν τη βοήθειά τους.

Η κατασκήνωση του Κλάδου Οδηγών τελείωσε. Όμως, το «τέλος» για εμάς δεν σημαίνει και «λήξη». Προς νέες εμπειρίες λοιπόν.

Μαίρη Ελευθεριώτη

Αρχηγός Κατασκήνωσης

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ρομά έκαναν… την ανάγκη τους σε κεντρικότατο δρόμο της Λαμίας….

  Μία άσχημη εικόνα και κατάσταση  που δυστυχώς την έχουμε ξαναδεί…. Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστρια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *