Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στο «μικροσκόπιο» του Εισαγγελέα τα 20 εκ. € που χρωστά η ΔΕΥΑΜΒ στη ΔΕΗ

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, μπαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το εξώδικο που απέστειλε η ΔΕΗ στην ΔΕΥΑΜΒ, που έστειλε η επιχείρηση ηλεκτρισμού στην ΔΕΥΑΜΒ και τον Δήμο και κοινοποιήθηκε στη Δικαιοσύνη.
Όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το εξώδικο έπεσε στα χέρια εισαγγελέα που παρήγγειλε προκαταρτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα κατά πολιτικών προσώπων και υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ.
Η ΔΕΗ προειδοποιεί την ΔΕΥΑΜΒ ότι αν δεν εξοφλήσει την οφειλή της εντός 30 ημερών, θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες για διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Το θέμα αποκάλυψε το magnesianews.gr και η εξώδικη πρόσκληση ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «επειδή, παρά τις οχλήσεις μας όλως αδικαιολογήτως, αντισυμβατικώς, καταχρηστικώς και δρώντας εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΔΕΗ, δεν έχετε προβεί έως σήμερα σε τακτοποίηση της ανωτέρω ληξιπρόθεσμης οφειλής, καίτοι η ΔΕΗ σας παρέχει συνεχώς και αδιαλείπτως ηλεκτρική ενέργεια για τις ανάγκες λειτουργίας των εγκαταστάσεων της πρώτης από εσάς.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ, για την όλως αντισυμβατική και καταχρηστική ως άνω συμπεριφορά σας.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως, εντός προθεσμίας 30 ημερών από της λήψεως της παρούσης, προβείτε σε εξόφληση των ανωτέρω ληξιπρόθεσμων οφειλών σας συνολικού ύψους έως και την 31/7/2023 20.059.529,74 € είτε σε ταμείο οποιουδήποτε καταστήματος της ΔΕΗ Α.Ε., είτε σε κατάστημα της Τράπεζας που συνεργάζεστε….
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι, σε περίπτωση που οι ανωτέρων προθεσμίες παρέλθουν άπρακτες, θα προβούμε άμεσα, κατ’ εφαρμογή της διάταξης της υποπαρ. Β, παραγ. 6 του άρθρου 39 του ισχύοντος Κώδικα Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 832/9.4.2013) στην έκδοση εντολών απενεργοποίησης των μετρητών φορτίου που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της πρώτης από εσάς, λόγω των ανωτέρων συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών αυτών και ακολούθως στην έκδοση εντολών παύσης εκπροσώπησης των μετρητών φορτίου των παροχών της πρώτης από εσάς, ως και σε καταγγελία της μεταξύ της πρώτης από εσάς και ημών συμβατικής σχέσης. Στην περίπτωση αυτή υποχρεούστε να λάβετε τις δέουσες προφυλάξεις και αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην προκληθούν ζημιές σε πρόσωπα, εγκαταστάσεις και λοιπά περιουσιακά στοιχεία».

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιάννης Σαρακιώτης: «Συνεχίζεται για δεύτερη τετραετία η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων από τη Ν.Δ.»

  Αναφορικά με την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου από τους Βουλευτές της Ν.Δ. και μόνο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *