Πέμπτη , 1 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στο Ντουμπάι το πρώτο τζαμί στον κόσμο από τρισδιάστατο εκτυπωτή

Το Ντουμπάι γράφεται για μια ακόμη φορά στην ιστορία της νέας τεχνολογίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης, καθώς θα γίνει ο τόπος του πρώτου τζαμιού στον κόσμο, το οποίο έχει κατασκευαστεί από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Πρόκειται για ένα διώροφο τζαμί 2.000 τ.μ. το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 600 άτομα, σύμφωνα με τον Ali Mohammad Alhalyan Alsuwaidi, επικεφαλής μηχανικό στο Τμήμα Ισλαμικών Υποθέσεων και Φιλανθρωπικών Δραστηριοτήτων (IACAD) της κυβέρνησης του Ντουμπάι. Η κατασκευή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.

«Επιλέξαμε την τρισδιάστατη εκτύπωση επειδή πρόκειται για μια νέα και καινοτόμο τεχνολογία που μπορεί ενδεχομένως να εξοικονομήσει χρόνο και πόρους σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής», δήλωσε στο CNN.

Το Ντουμπάι έχει θέσει ως στόχο να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα της τρισδιάστατης εκτύπωσης και το 2018 εγκαινίασε μια στρατηγική η οποία προέβλεπε ότι το 25% των νέων κατασκευών του εμιράτου θα είναι τρισδιάστατα εκτυπωμένες έως το 2030.

Μέχρι το 2019 η χώρα κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τρισδιάστατα εκτυπωμένη κατασκευή – το κτίριο του Δήμου του Ντουμπάι (με ύψος 9,5 μέτρα και έκταση 640 τετραγωνικά μέτρα) – καθώς και το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο γραφείο στον κόσμο και ένα ερευνητικό εργαστήριο drone.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Χρ. Σταϊκούρας προς μαθητές: “Τίποτε δεν κρίνεται στη ζωή από το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας, αλλά από την πίστη στο στόχο”

  Μήνυμα του Χρήστου Σταϊκούρα για την Έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 Αγαπητές υποψήφιες, αγαπητοί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *