Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στο πρόγραμμα «ThessalyPass Β 2024» με 9.000 ωφελούμενους ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα – Από 25 Ιουνίου οι αιτήσεις

Στο πρόγραμμα «ΤhessalyPass B 2024» με συνολικά 9.000 ωφελούμενους, που θα επιδοτηθούν με το ποσό των 150 ευρώ με τη μορφή αύλης ψηφιακής κάρτας για δαπάνες διαμονής και εστίασης εντάχθηκε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, -ο μόνος από τους Δήμους της ΠΕ Καρδίτσας που θα επωφεληθεί του προγράμματος – μαζί με τους Δήμους Αγιάς, Τεμπών, Πύλης (πλην Δημοτικών Ενοτήτων Γόμφων και Πιαλείων) και Μετεώρων.

Η δράση «ThessalyPass B 2024» αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τρεις διαδοχικές φάσεις και συγκεκριμένα Φάση 1 (Ιούλιος – Αύγουστος 2024) Φάση 2 (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2024) και Φάση 3 (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2024) με 3.000 ωφελούμενους σε κάθε μια φάση.

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 25η Ιουνίου 2024 και ως ημερομηνία λήξης η 28η Ιουνίου 2024.

Εκτός από το «ThessalyPass Β 2024» θα υλοποιηθεί τα προγράμματα «ThessalyPass Α 2024» στο οποίο εντάχθηκαν οι Δήμοι Νότιου Πηλίου, Ζαγοράς- Μουρεσίου, και οι Δημοτικές Ενότητες Αγριάς, Πορταριάς, Αρτέμιδος και Μακρυνίτσης του Δήμου Βόλου με 21.000 ωφελουμενους καθώς και το «EvrosPass 2024» που αφορά τους Δήμους Σουφλίου και τη Δημοτική ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης με 5.000 ωφελούμενους

Αυτά μεταξύ άλλων προβλέπει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται τα ειδικότερα ζητήματα για τη δράση οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού σε Δήμους και Δημοτικές Ενότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων του Σεπτεμβρίου 2023 καθώς και σε Δήμους και Δημοτικές Ενότητες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνέπειες των πυρκαγιών του καλοκαιριού 2023

Δικαιούχοι – ωφελούμενοι της δράσης – Αποκλεισμοί

Ως «Δικαιούχοι» των προγραμμάτων «ThessalyPass Α 2024», «ThessalyPass Β 2024» και «EvrosPass 2024», ορίζονται όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022.
Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ. 4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.

Οι δικαιούχοι θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργηθεί από τον Φορέα υλοποίησης μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των υποβολών αιτήσεων τα αποτελέσματα της οποίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Ως «Ωφελούμενοι» των δικαιούχων των προγραμμάτων «Thessaly Pass Α 2024», «Thessaly Pass Β 2024» και «Evros Pass 2024», ορίζονται:
α) Τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022 και

β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Για τους σκοπούς της παρούσας ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νόμιμα αναγνωρισμένο ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.
Σε περιπτώσεις συζύγων, προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος κατά την έννοια της παρ. 1, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου.
Δεν θεωρούνται δικαιούχοι – ωφελούμενοι της οικονομικής ενίσχυσης:
α) Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ή όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024- 2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ανεξαρτήτως από το εάν γίνει τελικά χρήση των ανωτέρω παροχών ή όχι,

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

γ) όσοι δικαιούχοι έχουν οι ίδιοι ή οι ωφελούμενοί τους ως κύρια κατοικία στις επιλεγείσες περιοχές κάθε προγράμματος δηλαδή για το ThessalyPass B 2024 στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και στους Δήμους Αγιάς, Τεμπών, Πύλης (πλην Δημοτικών Ενοτήτων Γόμφων και Πιαλείων) και Μετεώρων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση του “ThessalyPass B 2024”( Διαδικασία έκδοσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, Κατηγορίες συνεργαζόμενων επιχειρήσεων κ.α.) και των άλλων δύο προγραμμάτων στήριξης του εγχώριου τουρισμού περιέχονται στη σχετική απόφαση.

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συναυλία διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Βόλου σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου τιμώντας την Ελευθερία Αρβανιτάκη

Συναυλία διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Βόλου σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *