Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Στο τέλος της εβδομάδας οι προκηρύξεις για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στις θερινές κατασκηνώσεις Νεράιδας.

Στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε αναμένεται να δημοσιοποιηθούν, από τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, οι προκηρύξεις για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στις θερινές κατασκηνώσεις Νεράιδας.

Ειδικότερα, μέσω αυτών θα δοθεί η δυνατότητα να εκφράσουν την επιθυμία συμμετοχής παιδιά και ηλικιωμένοι, αλλά και να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία της δομής. Μάλιστα, όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος, την Τρίτη 28 Ιουνίου, πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή το θέμα των προσλήψεων του προσωπικού και άνοιξε ο δρόμος για την προκήρυξη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου, ενημερωθήκαμε πως η φετινή κατασκηνωτική περίοδος ξεκινά την 1η Αυγούστου και χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο είναι από 1 έως 10/8 και θα φιλοξενηθούν παιδιά, ανάμεσα στα οποία και ορισμένα από το εξωτερικό. Σίγουρα 15 από Κύπρο και πιθανότατα και μερικά παιδιά από την Ουκρανία. Το δεύτερο μέρος είναι από 13 έως 22/8 και απευθύνεται επίσης σε παιδιά, ενώ το τρίτο, στο οποίο θα φιλοξενηθούν ηλικιωμένοι, είναι από 24/8 έως 3/9.

Συνολικά και στις τρεις περιόδους θα φιλοξενηθούν το ανώτερο 240 άτομα καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν επιτρέπουν περισσότερα από 80 ανά περίοδο.

Παράλληλα επισημάνθηκε πως οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και οι όποιες επιπλέον παρεμβάσεις απαιτούνται ήδη γίνονται ή έχει προγραμματιστεί να γίνουν.

Εν τω μεταξύ τον Ιούλιο οι κατασκηνώσεις θα χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία φοιτητών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος θερινών ακαδημιών. Πιο αναλυτικά θα βρεθούν στη Νεράιδα φοιτητές Δασολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του τμήματος Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών και της Σχολής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι πρόσφατα, με απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Νάνου, συγκροτήθηκε το Δ.Σ. των κατασκηνώσεων Νεράιδας. Πρόεδρος είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ. Στεργιόπουλος και μέλη ο εκπαιδευτικός κ. Αν. Τσάβαλος και ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Γ. Παναγιώτου.

Π.Κ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα “Πατήματα της Παναγίας”

Στο δρόμο όπως πηγαίνουμε από το Καρπενήσι για τον Προυσό υπάρχει το μονοπάτι όπου βρίσκονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *