Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στους επιτυχόντες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας (6) έξι Βολιώτες

Την Κυριακή 11η Δεκεμβρίου 2022, διεξήχθη η 1η φάση «Αρίσταρχος» του 28ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας. Το ιδιαίτερο του φετινού διαγωνισμού είναι ότι αυξήθηκε κατά πολύ οι συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Ελλάδος κατά 46% στα Γυμνάσια και κατά 26% στα Λύκεια περίπου.

Έτσι στον διαγωνισμό του Γυμνασίου συμμετείχαν 129 μαθητές και μαθήτριες, ενώ στον διαγωνισμό του Λυκείου 80, ήτοι συνολικά 209 μαθητές. Από αυτούς πέτυχαν στο διαγωνισμό 36 του Γυμνασίου και 43 του Λυκείου. Ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και 6 Βολιώτες, οι: Τσολάκη Σοφία του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου, Σταυρίδη Δήμητρα του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, Παπαδημητρίου Ευαγγελία του 7ου Γυμνασίου Βόλου. Παπασταύρος Γεώργιος του Μουσικού Λυκείου Βόλου, Σαρακατσάνος Απόστολος του Μουσικού Λυκείου Βόλου και Σταθόπουλος Γεώργιος – Μιχαήλ του Μουσικού Λυκείου Βόλου.

Οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό αυτό θα λάβουν μέρος στη 2η φάση «Ίππαρχος» του ίδιου διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στο Βόλο, την Κυριακή, 22α Ιανουαρίου 2023.

/magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας την προσεχή Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο.

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας την προσεχή Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου,στις 7 μ.μ., στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *