Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων το Σάββατο (22 Οκτωβρίου)

Στις 12 η ώρα το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου (22 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθεί το αγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, στο πλαίσιο της Διεθνούς Αγροτικής Έκθεσης AGROTICA 2022.

Στην πρόσκληση που απευθύνει η Επιτροπή Μπλόκων προς αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς κάνει λόγο για δυσθεώρητες τιμές του πετρελαίου και του ρεύματος, των ζωοτροφών και των λιπασμάτων, ενώ – όπως επισημαίνει – «την ίδια στιγμή τα προϊόντα μας πουλιούνται σε πρωτοφανείς εξευτελιστικές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής».

Η Επιτροπή υποστηρίζει, επίσης, ότι τα 60 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για ενίσχυση στα λιπάσματα «καλύπτουν τρία σακιά λίπασμα στον καθένα» και διεκδικεί αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι το τέλος του έτους και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει τη παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, όπως επίσης και κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Σήμερα το πρωί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στην περιοχή Σφαγεία στα Βασιλικά (σ.σ. στα ανατολικά προάστια), με τους αγρότες να τονίζουν ότι θέλουν να αναδείξουν το υπέρογκο κόστος παραγωγής και ότι παλεύουν να μην φύγουν από τα χωριά τους και να μην αφήσουν τα χωράφια τους.

www.naftemporiki.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

7.160 παιδιά γεννήθηκαν από μητέρες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *