Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας: “Χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στη βία και τη γυναικεία ανισοτιμία!”

Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και των Ομάδων Ταμασίου και Σέκλιζας (μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ΟΓΕ), οι γυναίκες του μόχθου ολόκληρης της Ελλάδας, είμαστε συγκλονισμένες και αγανακτισμένες με την τελευταία δολοφονία μιας ακόμα γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της.

Μας γεννά οργή η εγκληματική αδιαφορία της κρατικής μηχανής που οδήγησε στο θάνατο τη νέα γυναίκα που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον κακοποιητή της στο αστυνομικό τμήμα και βρέθηκε δολοφονημένη έξω από αυτό !!!!!

Αντί να βρει τη βοήθεια και την προστασία που όφειλαν να δώσουν τα αρμόδια όργανα, εγκαταλείφθηκε μόνη να ψάχνει για το “100” και την “Άμεση Δράση”, μέχρι που τη βρήκε ο δολοφόνος της, ένα μόλις μέτρο από το αστυνομικό φυλάκιο.

Δεν ανεχόμαστε πια αυτήν τη βαρβαρότητα

Δεν συμβιβαζόμαστε να είμαστε καθημερινά έρμαια της κρατικής αδιαφορίας και οι ζωές μας να κρέμονται από μία κλωστή γιατί η προστασία τους θεωρείται κόστος για το κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρχε περιπολικό του τμήματος για να βοηθήσει την δολοφονημένη νέα γυναίκα.

Δεν πάει άλλο με την κρατική βία και τρομοκρατία, από την αστυνομική αυθαιρεσία που αποτρέπει τις γυναίκες να στραφούν νομικά κατά των κακοποιητών και δολοφόνων τους και από την άλλη πλευρά διώκει ποινικά εργαζόμενους και συνδικαλιστές που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα.

Αν και το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενο, πολλές φορές οι αστυνομικές αρχές ζητούν από το θύμα να κάνει μήνυση, δηλαδή δεν λειτουργεί η αυτεπάγγελτη διαδικασία, ενώ η διάρκεια καταγραφής της μήνυσης μπορεί να κρατήσει και ώρες.

Δεν πάει άλλο με τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν δομές και υπηρεσίες στήριξης κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, όπως και στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχικής Υγείας.

Δεν πάει άλλο να μας λένε “πάτα το πάνικ μπάτον” αντί να προσλάβουν μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό για να αντιμετωπίσει των τεράστιο όγκο των καθημερινών περιστατικών βίας, αντί να πάρουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα.

Δεν πάει άλλο με την ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΟΜΩΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Θυμίζουμε ότι σαν Σύλλογος Γυναικών έχουμε υποβάλλει γραπτό αίτημα στο δήμο Καρδίτσας, εδώ και ένα χρόνο, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, για στελέχωση της Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό και δημιουργία Ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΚΛΙΖΑΣ “ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ”

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια – Αισθητός και στη Φθιώτιδα

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Εύβοια….   Τα ξημερώματα της Κυριακής  14/4/2024 (05:02)  σημειώθηκε ένας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *