Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Συνεχίζουν τον…καλπασμό τους οι τιμές των ακινήτων, η ακριβότερη και η φθηνότερη περιοχή στην Ελλάδα

Συνεχίζουν τον…καλπασμό τους οι τιμές των ακινήτων, κόντρα στην επιβράδυνση που καταγράφεται στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις εκτιμήσεις για «φρενάρισμα» ελέω κρίσης.

Μετά από ένα ανοδικό σερί, δεν ήταν λίγοι που εξέφρασαν την εκτίμηση ότι το πλήγμα στα εισοδήματα, η άνοδος των επιτοκίων και η αβεβαιότητα στους ξένους επενδυτές για την επόμενη ημέρα της ενεργειακής κρίσης, θα άφηναν το αποτύπωμα τους στους δείκτες της εγχώριας κτηματαγοράς. Τα στοιχεία δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Τα στοιχεία για τις τιμές των ακινήτων
Ειδικά σε περιοχές όπου βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα projects, π.χ. το Ελληνικό ή βελτιώνονται υποδομές π.χ. οι επεκτάσεις του Μετρό στον Πειραιά και η λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, η αυξημένη ζήτηση σε συνδυασμό με τη μάλλον δυσανάλογα χαμηλή προσφορά ακινήτων σύγχρονων προδιαγραφών, έχουν εκτινάξει τις τιμές στα ύψη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του spitogatos.gr, στο δ’ 3μηνο του 2022 στήθηκε ένα πραγματικό πανηγύρι στην εγχώρια κτηματαγορά, ακόμα και με διψήφιες αυξήσεις στο Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη, ενώ στις Κυκλάδες και τις Σποράδες το πάρτι συνεχίστηκε.

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα νότια προάστια της Αθήνας, με 3.261 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στη Φλώρινα με 579 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφηκε στο Νομό Πρέβεζας με +16,40%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στο Νομό Γρεβενών με -18%.

Τιμές κατοικιών προς πώληση

 

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Κ. Μαρκόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ Σήμερα 4/2 είναι η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *