Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook
ÍÝåò ÷ñåþóåéò éó÷ýïõí áðü óÞìåñá, 22 Éïõëßïõ 2019, ãéá ôéò áíáëÞøåéò áðü ÁÔÌ ìå ôç ÷ñÞóç êÜñôáò -÷ñåùóôéêÞò Þ ðéóôùôéêÞò- Üëëçò ôñÜðåæáò. EUROKINISSI/ ËÕÄÉÁ ÓÉÙÑÇ)

Συνελήφθη στη Λάρισα για απάτη προς επιχειρηματία… σηκώνοντας 15.000 ευρώ

Συνελήφθη, χθες (14-10-2022) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μία ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό, ιδιοκτήτη επιχείρησης, και προσποιούμενος υπάλληλο του λογιστή του, τον παρότρυνε να προβεί σε κάποιες άμεσες ενέργειες προκειμένου να λάβει επίδομα της Δ.Ε.Η.

Όντας απασχολημένος, ο παθών έδωσε το τηλέφωνο σε υπάλληλό του, προκειμένου να προβεί αυτή στις ενέργειες που θα της υποδείκνυε ο υποτιθέμενος υπάλληλος του λογιστή, με τον άγνωστο δράστη να της ζητάει τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής (e-banking) του εταιρικού λογαριασμού που διατηρεί ο παθών.

Αρχικά, η υπάλληλος αρνήθηκε να τους δώσει, ωστόσο ο άγνωστος άνδρας συνέχισε να την κατευθύνει τηλεφωνικά, προτείνοντάς της να κάνει ενέργειες μέσω Αυτόματης Ταμειολογιστικής Μηχανής (ΑΤΜ) στο πλησιέστερο τραπεζικό υποκατάστημα, γεγονός που συνέβη υπό την συνεχή καθοδήγηση του.

Συνολικά, η υπάλληλος του παθόντος πραγματοποίησε -3- συναλλαγές των -4.989- ευρώ η καθεμιά προς ισάριθμους λογαριασμούς της ίδιας τράπεζας, με δικαιούχο ενός από τους τρεις, όπως διακριβώθηκε, την συλληφθείσα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εντοπισμό και ταυτοποίηση άλλων δραστών.

www.larissanet.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εκπαιδευτικές δράσεις από το 3ο Δημ. Σχολείο Άμφισσας

AΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Την ευκαιρία να επισκεφτούν το πολύ όμορφα ανακαινισμένο -από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *