Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Η Δημόσια Υγεία στην εντατική – Το επιτελικό κράτος έμεινε στις θερινές διακοπές του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Τελικά.. αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση μέσα σε πέντε μήνες σκόρπισε στον αέρα την ευκαιρία που είχαμε δημιουργήσει όλοι μας στο τέλος Μαϊου.

Τελικά…οι εθελοντές γιατροί -νοσηλεύτριες αναμένουν την νομοθετική ρύθμιση, ενώ οι ιδιώτες γιατροί αναφέρονται προσωπικά από τον κ. Κικίλια και χειροκροτούνται

Τελικά τα κρεββάτια ΜΕΘ δεν είναι 1200 αλλά φαίνεται να είναι 600.

Τελικά τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν ενισχύθηκαν. Μόνιμοι γιατροί και υγειονομικό προσωπικό δεν  προσλήφθηκε, παρά το σχεδιασμό και την προετοιμασία που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ . Η ανεπάρκειά  και η ιδεοληψία της κυβέρνησης οδήγησε αντίθετα στη μείωση του προσωπικού κατά 5.000 λιγότερους από το καλοκαίρι του 2019. Το υγειονομικό προσωπικό  µε τις πράσινες και λευκές µπλούζες, το έµψυχο κεφάλαιο κάθε συστήματος, συνεχίζει … χειροκροτούµενο… να εργάζεται χωρίς επάρκεια υλικών και απαραίτητο εξοπλισµό αυτοπροστασίας.

Τελικά  στο νέο προϋπολογισμό, εν μέσω πανδημίας, μειώνουν τις δαπάνες για την Υγεία κατά 600 εκατομμύρια.

Τελικά η επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Β. Ελλάδα επιτέλους πραγματοποιήθηκε…σε χρεωμένες κλινικές για να σωθούν έναντι υπέρογκης αμοιβής

Τελικά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ,με μειωμένο προσωπικό και υλικοτεχνικές ελλείψεις , δεν παίζει το ρόλο  της προνοσοκομειακής  διαχείρισης των ασθενών και της  εφαρμογής προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας στην κοινότητα.

Τελικά το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας  βρέθηκε απροετοίμαστο στην κρίση της πανδημίας.

Η Διοίκησή του, στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση, και μάλιστα εν μέσω όξυνσης της πανδημίας σε αναμονή στελέχωσής της, άκουσε εξ αντανακλάσεως   τη φωνή διαμαρτυρίας των ασθενών από τα δωμάτια covid-19 του πέτρινου .

-Καμία  οργανωμένη προετοιμασία στο στήσιμο κρεβατιών ΜΕΘ.

-Καθυστερημένη αξιοποίηση των δωρεών στο και πέντε.

-Ανεπαρκές υγειονομικό προσωπικό. Και το  επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό που ήλθε στο νοσοκομείο  είναι χωρίς εμπειρία ΜΕΘ και ανεκπαίδευτο.

Τελικά μετά την ταχύτατη αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό, την  ασφυξία της  ΜΕΘ και τα προβλήματα με τη νοσηλεία ασθενών , αλήθεια λες και δεν το περίμεναν, πέρασε από το νοσοκομείο ο από μηχανής θεός , ο Υφυπουργός Υγείας κ Κοντοζαμάνης. Στην επίσκεψη αυτή αναδείχθηκε η ανοργανωσιά και η βιασύνη της όποιας αντιμετώπισης. Χωρίς σχέδιο και πάλι κατόπιν εορτής. Υποσχέσεις, οι οποίες θα πάρουν χρόνο, ενώ θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί από το καλοκαίρι.

   Απέναντι σε αυτή την εγκληματική  πολιτική της κυβέρνησης  απαιτείται:

 • Σημαντική ενίσχυση του ΕΣΥ με εξοπλισμό, προσωπικό και κλίνες ΜΕΘ.
 • Στήριξη των υγειονομικών που βρίσκονται εδώ και μήνες στην πρώτη γραμμή. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
 • Αξιοποίηση όλων των δομών και του προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Κέντρα Υγείας – ΤΟΜΥ – Περιφερειακά Ιατρεία – Αγροτικά Ιατρεία για τη διαχείριση των εξωνοσοκομειακών περιστατικών covid-19 και της χρόνιας νοσηρότητας .
 • Επιστράτευση του Ιδιωτικού Τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων στη μάχη κατά της πανδημίας.
 • Συνταγογράφηση και αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ των τεστ για covid-19. Καμία επιβάρυνση των πολιτών.
 • ΄Αμεση ενίσχυση με γιατρούς της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.
 • ΄Αμεση πληρωμή των υπερωριών των γιατρών και μάλιστα χωρίς πλαφόν.
 • Μέτρα προστασίας για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα στρατόπεδα, στις φυλακές, στους χώρους φροντίδας ηλικιωμένων, στα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και  μέτρα για τη μείωση του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 • Λήψη αντισταθμιστικών μέτρων στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, των επιχειρήσεων, εργαζομένων, των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού που πλήττονται με δραματικό τρόπο από το lockdown.

Και σε αυτή τη δεύτερη φάση της πανδημίας

 • Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ δίνουν όλες τις δυνάμεις τους όπως και όλοι οι υγειονομικοί.
 • Οι πολίτες είναι το ίδιο υπεύθυνοι όπως και στην πρώτη φάση.
 • Καιρός είναι όμως να αναλάβει και η κυβέρνηση τις δικές της ευθύνες.

Γιατί η υπευθυνότητα πρέπει να είναι πρώτα κυβερνητική και μετά ατομική.

Γιατί χρειαζόμαστε και απαιτούμε ένα ΕΣΥ το οποίο θα αντέξει τώρα αλλά θα είναι επαρκές και ποιοτικό και μετά την πανδημία.

Υ.Γ : (1) Κύριε Πρωθυπουργέ η προσωπική ευθύνη αφορά κυρίως εσάς

Υ.Γ : (2) Κύριε Υπουργέ Υγείας, καλαθοσφαιριστή. Το κρίσιμο σουτ του αγώνα το

κάνεις πριν και όχι μετά από το σφύριγμα της λήξης του αγώνα.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

81η επέτειος από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

“Η θρυλική αυτή οργάνωση του ΕΑΜ τροφοδότησε με εκατοντάδες χιλιάδες νέους τον αγώνα ενάντια στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *