Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τα Άγραφα το ορεινό χωριό του νομού Ευρυτανία με πλούσια ιστορία, απαράμιλλο φυσικό κάλλος και εκπλήξεις!

Τα Άγραφα είναι ορεινό χωριό του νομού Ευρυτανίας και είναι χτισμένα σε υψόμετρο 840 μέτρων στην καρδιά της οροσειράς των Αγράφων. Είναι ονομαστό χωριό της Ευρυτανίας με πλούσια ιστορία, απαράμιλλο φυσικό κάλλος και εκπλήξεις!

Οπως ο κρυφός οικισμός Χοντέικα! Εκεί φτάνει κανείς ξεκινώντας μέσα από τα Άγραφα Ευρυτανίας, με κατεύθυνση προς τον ναό της Αγίας Παρασκευής. Στα 4 μόλις χιλιόμετρα χωματόδρομου από το χωριό, φτάνει σε μια τοποθεσία από όπου μπορεί να παρατηρήσει τα Άγραφα από μακρυά, καθώς και να θαυμάσει το καταπράσινο φαράγγι που χάνεται ακριβώς κάτω από τα πόδια του.

Η θέα είναι πραγματικά ανεκτίμητη, όμως για κανέναν λόγο δεν θα πρέπει να μείνει εκεί. Ο δρόμος συνεχίζει, κατηφορίζοντας για ένα ακόμα χιλιόμετρο στον πιο κρυφό ίσως οικισμό των Αγράφων, έναν πραγματικό παράδεισο για λίγους.

Χοντέικα: Ο κρυφός οικισμός στα Αγραφα Ευρυτανίας
Με την ιδιαίτερη ονομασία Χοντέικα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γνωστή οικογένεια Χόντου, ο οικισμός αποτελεί μια πραγματική έκπληξη.

Ο δρόμος φτάνει μέχρι το ποτάμι, το οποίο ρέει έως τον Αγραφιώτη, ενώνοντας τα νερά του με αυτόν, ενώ τα λίγα σπίτια του οικισμού συντηρούνται από δυο ανθρώπους. Η ηρεμία του τόπου, είναι μεταδοτική, και αυτό είναι αντιληπτό από την πρώτη στιγμή.

 

Το κοπάδι των αγελάδων που υπάρχει εκεί τους περισσότερους μήνες, είναι άκρως φιλικό, επιτρέποντας στον επισκέπτη να περπατήσει ανάμεσά του και να ευχαριστηθεί στο έπακρο την τόσο άμεση επαφή μαζί του.

Το σκηνικό παραμυθένιο παρά την εγκατάλειψη. Το ποτάμι κυλάει μπροστά από τα σπίτια, σιγοψιθυρίζοντας τον δικό του σκοπό, ενώ στην είσοδο του οικισμού υπάρχει ένας μικρός καταρράκτης έκπληξη. Ακολουθώντας το μονοπάτι μετά τον οικισμό, κατά την αντίθετη πορεία της ροής του ποταμού, το Χοντέικο Φαράγγι φαντάζει μαγικό μέσα στην καταπράσινη φύση και στα τρεχούμενα νερά.

Πρόκειται για μια πραγματική αποκάλυψη. Οι εικόνες φανερώνουν μια άλλη πλευρά των Αγράφων, μια κρυφή ίσως πλευρά τους, που οι πολύτιμες εικόνες τους αποτελούν ένα πραγματικό διαμάντι. Η ομάδα του Travel Inspiration βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τις μαγικές εικόνες.

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων [26/3/2023]

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων,  26/3/2023 Πατήστε εδώ στο newsbeast.gr, για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *