Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τα μουσεία του Βόλου υποδέχονται το κοινό με ελεύθερη είσοδο την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων για το 2024 έχει θέμα “Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα” και αποσκοπεί στο να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, που εκτείνεται από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση.
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού το Δίκτυο Μουσείων του Δήμου Βόλου θα υποδεχτεί τους επισκέπτες με μια σειρά δράσεων και ξεναγήσεων:

Στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά) το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ώρα 19:30, θα παρουσιαστούν στο κοινό οι ετήσιες εκπαιδευτικές δράσεις. Οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στα διαδικτυακά και δια-δραστικά παιχνίδια τοπικής ιστορίας και θα περιηγηθούν στο χώρο της μόνιμης έκθεσης «ΒΟΛΟΣ 10+ ΙΣΤΟΡΙΕΣ». Το Σάββατο το μουσείο θα λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο (10:30 – 13:30 & 18:00 – 21:00) και θα πραγματοποιηθούν δύο οργανωμένες ξεναγήσεις στις 11:00 και στις 19:00.

Στο Μουσείο – Πινακοθήκη Χρ. Ζώγια (Βλαχάβα – Γαζή) θα παρουσιαστεί στο κοινό το έργο της ζωγράφου 11:00 – 13:00, ενώ στο ισόγειο 12:00 – 14:00 θα λειτουργεί η ομαδική εικαστική έκθεση Νέοι Συνοδοιπόροι ΙΙ με έργα της Δωροθέας Βαρέλλα-Γκόκα, Αιμιλίας Κοτζαογλανίδη και Πουλχερίας Παπαχρήστου, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εικαστικών Βόλου.

Στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Πορταριάς οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιδιαίτερη ιστορία της Πορταριάς, μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου. Με διευρυμένο ωράριο 10 π.μ. – 10 μ.μ. και ελεύθερη είσοδο, θα γίνονται ανά μία ώρα οργανωμένες περιηγήσεις σε ομάδες επισκεπτών, καθώς και περιηγήσεις προσαρμοσμένες ειδικά για οικογένειες με παιδιά.
Παράλληλα, στην αυλή του μουσείου, 11 π.μ. μέχρι 1 μ.μ., τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Πορταριάς θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις δράσεις του συλλόγου και θα προσφέρουν κεράσματα.
Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος δράσεων του φετινού καλοκαιριού με νέο διευρυμένο ωράριο, κάθε Παρασκευή έως Κυριακή, 10 π.μ. – 2:30 μ.μ. Το Μουσείο βρίσκεται στην διασταύρωση για την Μακρινίτσα, πλησίον του Δημαρχείου Πορταριάς (πληροφορίες 24280 99920).

Στο Ελαιοτριβείο Χατζηγιάννη – Εκθετήριο Αγροτικής Οικονομίας Κατηχωρίου στις 10:00 – 12:00 και 18:00 – 20:00 ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Χείρων – Κένταυρος» θα ξεναγήσει του επισκέπτες στην ιστορία του χωριού με επίκεντρο την καλλιέργεια και την παραγωγή του ελαιόλαδου.

Στο χώρο μνήμης ΔΡΑΚΕΙΑ 18.12.1943 ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος «Η Δράκεια» θα υποδεχθεί το κοινό 11:00 – 13:00 εξιστορώντας τα δραματικά γεγονότα της μαζικής εκτέλεσης των 118 κατοίκων του χωριού.

Οι δράσεις στο Δίκτυο Μουσείων του Δήμου Βόλου υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 24210-29878, e-mail: volosmuseums@volos-city.gr ή στην ιστοσελίδα του Μουσείου της Πόλης του Βόλου (https://vmoc.gr)

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διακοπή κυκλοφορίας σε οδό στο κέντρο της Λαμίας για εργασίες

Ενημέρωση από τον Δήμο Λαμιέων για την διακοπή  κυκλοφορίας Απο την Δευτέρα 17/06/2024 8:00 π.μ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *