Τρίτη , 18 Ιανουαρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Τα Πρασοχώρια δεν θα συμπεριληφθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η διαμαρτυρία των δημοτών

Λυπημένοι και αγανακτισμένοι είναι οι δημότες του χωριού Πρασιά μετά την ανακοίνωση των εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Αγράφων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οι δημότες δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι «Οι δημότες της Πρασιάς δεν πρέπει και δεν θα γίνουν πολίτες β’ κατηγορίας». Συγκεκριμένα η αγανάκτησή τους οφείλετε στο γεγονός ότι τα ‘Πρασοχώρια’ δεν θα συμπεριληφθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς ούτε και ο υπεραιωνόβιος γίγαντας των Αγράφων, το ιστορικό Κυπαρίσσι του ΠατροΚοσμά.

Η ανακοίνωση της η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας

«Με λύπη αλλά και αγανάκτηση βλέποντας τις εκδηλώσεις που ανακοίνωσε ο δήμος για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση,βλέπουμε για άλλη μια φορά να λείπουν τα Πρασοχώρια με το ιστορικό ..γίγαντα της ,το Κυπαρίσσι της Πρασιάς”..Η μόνη αναφορά στην Πρασιά γίνεται με την ονομασία της πλατείας στο Κυπαρίσσι ως “Κοσμά Αιτωλού”. Άραγε πόσο θα στοίχιζε στον δήμο μια εκδήλωση με κεντρικό θέμα το Κυπαρίσσι και τον δάσκαλο του γένους Κοσμά τον Αιτωλό,την ώρα που θα γίνει εκδήλωση-τιμής σε άλλο χωριό!!.Οι δημότες της Πρασιάς,της τοπικής κοινότητας με την μεγαλύτερη έκταση στα Άγραφα και σε όλο τον νομό, δεν πρέπει και δεν θα γίνουν πολίτες β’ κατηγορίας όσο και να το θέλουν μερικοί. Σαν Πρασιώτες ζητούμε άμεσα..

-Την προβολή και ανάπτυξητου ..κοιμώμενου γίγαντα της Πρασιάς(τοποθέτηση πινακίδων, τουριστικά φυλλάδια κ.α)

-Καθαρισμός και σηματοδότηση των μονοπατιών που οδηγούν στο ιστορικό Κυπαρίσσι

-τοποθέτηση προτομής στον χώρο της Πλατείας ή κοντά στο Κυπαρίσσι, του ιερομόναχου με την επιβλητική φυσιογνωμία του νεοελληνικού Μαρτυρολογίου…Κοσμά του Αιτωλού.

-Δημιουργία Μουσείου τού Αγίου Ισαπόστολου καί Εθναπόστολου πατρο-Κοσμά τού Αιτωλού στο χώρο του παλιού σχολείου στο Κυπαρίσσι με (σπάνιες εικόνες-παραδοσιακές στολές, ήθη,έθιμα,συνήθειες και κομμάτια της Πρασιώτικης παράδοσης).

-καθιέρωση γιορτής του Πατρο-Κοσμά στην Πρασιά την ημέρα που εορτάζεται η μνήμη του,στις 24 Αυγούστου, ημέρα του μαρτυρίου του.

-καθαρισμός του χώρου γύρω από το Κυπαρίσσι και κόψιμο των δέντρων που …κόβουν την υπέροχη θέα προς το Κυπαρίσσι

Αναμένουμε πράξεις…από λόγια χορτάσαμε!!»

evrytanikospalmos.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Δάγκωσε Αστυνομικό στο πηγούνι γιατί του έκοψε πρόστιμο….

Επιτέθηκε στον Αστυνομικό δαγκώνοντας τον στο πηγούνι για το πρόστιμο που του βεβαίωσε… Το περιστατικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *