Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τα πυρά της κυβέρνησης συγκέντρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης με την επιμονή του στο «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» στη θέση του πρωθυπουργού σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας

Επιδιώκοντας να επιβάλει ο ίδιος το πρόσωπο στη θέση αυτή, ανεξαρτήτως της βούλησης των πολιτών που θα έχουν επιλέξει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος με την ψήφο τους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα προτείνει κάποιον από τον χώρο της πολιτικής, χωρίς να αποκαλύπτει ποιο θα είναι αυτό το πρόσωπο. Το Μέγαρο Μαξίμου μιλά για πρόκληση έναντι της δημοκρατικής τάξης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η θέση του κ. Ανδρουλάκη «συνιστά θεσμική ασέβεια και είναι πολιτικά εξωφρενική».

Τη στιγμή που στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει η επίτευξη της αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες με την ενισχυμένη αναλογική τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο κ. Ανδρουλάκης ενισχύουν το αφήγημα της ΝΔ. Διότι, όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης όταν «προσεγγίζει επιδερμικά τόσο σημαντικά ζητήματα και επιλέγει την ασάφεια έναντι των καθαρών θέσεων».

Μόνο η πρόταση Μητσοτάκη για αυτοδύναμη κυβέρνηση εξασφαλίζει σταθερότητα
Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μία αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα μπορεί να χειριστεί με ταχύτητα και αποφασιστικότητα τις προκλήσεις που έχει η χώρα «είναι η μόνη που εξασφαλίζει την σταθερότητα» υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές και αυτό στοχεύει να αναδείξει το κυβερνητικό επιτελείο οδεύοντας προς τις εκλογές. Εξ ου και η σκληρή και άμεση αντίδραση στα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης, καθώς έδωσε την αφορμή στην κυβέρνηση να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του κέντρου και τους αναποφάσιστους επισείοντας τον κίνδυνο της ακυβερνησίας και της αστάθειας. Διευρύνοντας αυτό το σκεπτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβαλε στο κάδρο και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «όσοι υποστηρίζουν την απλή αναλογική δεν βρίσκουν δύο συγκεκριμένα πράγματα να πουν για το ποιο θα είναι το πλαίσιο της «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Το βέτο Ανδρουλάκη διευκολύνει τον Μητσοτάκη
Επίσης, το βέτο του κ. Ανδρουλάκη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη κάλπη με την απλή αναλογική διευκολύνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εφόσον είναι αυτός ο νικητής των εκλογών, να προσφύγει σε δεύτερες εκλογές επιδιώκοντας την αυτοδυναμία ή την ενίσχυση των ποσοστών του. Δεν θα μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για αυτό από την στιγμή που έχει απέναντι του έναν πολιτικό αρχηγό που δεν σέβεται την απόφαση των πολιτών, είναι η άποψη στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού.

«Ο Ανδρουλάκης θέλει να ψαρέψει στα θολά της αντισυστημικής ψήφου»
Μία ανάγνωση που κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου για την στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι ότι θέλει να ψαρέψει στα θολά της αντισυστημικής ψήφου και να εκμεταλλευτεί την οργή των πολιτών για να ενισχύσει τα ποσοστά του, μετατρέποντας, όμως, έτσι το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα διαμαρτυρίας και όχι σε ένα κόμμα που θέλει να παίξει ρόλο στην πορεία της χώρας την επόμενη ημέρα. «εκτός, αν θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει αυτό που ενδεχομένως είναι προειλημμένη απόφαση στο μυαλό του: Η διασταύρωση στην αρχή και η συμπόρευση στη συνέχεια, στο πλαίσιο μιας «προοδευτικής», όπως την έχει χαρακτηρίσει, διακυβέρνησης με τον κ. Τσίπρα», είναι η άποψη ορισμένων πιο πονηρά σκεπτόμενων στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Πίεση από Μαξίμου στο ΠΑΣΟΚ
Σε κάθε περίπτωση, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές του Μαΐου η κυβερνητική παράταξη θα εντείνει την πίεση προς το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στα καίρια ζητήματα της χώρας και να αποσαφηνίσουν ποιον προτάσσουν για πρωθυπουργό, ώστε οι ψηφοφόροι να γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν όταν φτάσουν στην κάλπη.

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δρυοπίδα είναι από τους οικισμούς στην όμορφη Κύθνο

Παρόλο που δεν βρέχεται ή δεν βλέπει θάλασσα η Δρυοπίδα είναι από τους οικισμούς στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *