Σάββατο , 10 Ιουνίου 2023

Τα ζευγάρια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η παρακολούθηση πορνό αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη σχέση τους

Οι άνθρωποι που παρακολουθούν πορνό έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μικρότερη σταθερότητα στις σχέσεις τους – και επομένως έλλειμμα σαρκικής ικανοποίησης – σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Brigham Young της Γιούτα μελέτησαν 3.500 άτομα που βρίσκονταν σε σχέσεις, ρωτώντας για τις πορνογραφικές τους συνήθειες και την ευτυχία των συντρόφων τους.

«Τα ζευγάρια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η παρακολούθηση πορνό αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη σχέση τους», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Brian J. Willoughby, καθηγητής στο School of Family Life του πανεπιστημίου Mormon., στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KSL.

«Δεν είναι μόνο το “σκληρό” πορνό που οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα», τόνισε.

Από τα 3.500 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, το 72% προσδιορίστηκε ως ετεροφυλόφιλο, το 17% ως ομοφυλόφιλο και το 11% ως αμφιφυλόφιλο.

Το 55% των συμμετεχόντων βρισκόταν στον πρώτο γάμο, το 23% συζούσε, το 12% ήταν εκ νέου παντρεμένο και το 2% ήταν σε ανοιχτή σχέση.

Στη συνέχεια, η μελέτη χώρισε το πορνό σε δύο κατηγορίες: «mainstream», όπου το σεξ είναι συναινετικό μεταξύ ζευγαριών ή ατόμων, και «σκληρό», όπου το σεξ περιλαμβάνει πράξεις «που είναι πιο βίαιες και απεικονίζουν μία μη συναινετική συμπεριφορά».

Πόσο επηρεάζει το σεξ το αλκοόλ
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε διαφορά στους τύπους του πορνό όσον αφορά την παραγωγή αρνητικού αντίκτυπου: «Όλα τα είδη πορνό έκαναν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ασταθείς και λιγότερο ικανοποιημένους από τη σχέση τους».

Σύμφωνα με τον Willoughby, οι άνδρες – ειδικά εκείνοι που είναι θρησκευόμενοι – επηρεάστηκαν περισσότερο από το πορνό. Ο Willoughby και άλλοι ερευνητές υπέθεσαν ότι ο λόγος που η μελέτη επηρέασε τόσο πολύ τους θρησκευόμενους άνδρες ήταν επειδή η παρακολούθηση πορνό ήταν αντίθετη με τις δικές τους ηθικές πεποιθήσεις και έτσι βρίσκονταν σε μία «σύγκρουση».

Σύμφωνα με τον Willoughby, ο λόγος που το πορνό επηρεάζει τόσο πολύ τα ζευγάρια είναι «επειδή μπαίνουν στη διαδικασία να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους άνδρες-γυναίκες, δημιουργώντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τον εαυτό τους, το σώμα τους και το τι πιστεύουν ότι πρέπει να κάνει ο/η σύντροφός τους».

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μπορεί το μέλι να αποτελέσει την εναλλακτική λύση απέναντι στη ζάχαρη; Νέα μελέτη δείχνει τα οφέλη του για την υγεία

Η κατανάλωση ακατέργαστου μελιού από μία μόνο πηγή λουλουδιών μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *