Πέμπτη , 9 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ταζ Μαχάλ: Το μεγαλειώδες κόσμημα της Ινδίας σε καλεί στους κήπους του!

Στη νότια όχθη του ποταμού Yamuna, στην πόλη Άγκρα, στη βόρεια Ινδία στην πεδιάδα του Γάγγη, το Taj Mahal, το παλάτι-κόσμημα, αποτελεί σύμβολο ολόκληρης της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ινδίας.

Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν πρόκειται για δείγμα της αγάπης του αυτοκράτορα Μουγκάλ στη μνήμη της πολυαγαπημένης του συζύγου, Μουμτάζ Μαχάλ; Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκε από τον Μογγόλο αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α’, τον 17ο αι., στη µνήµη της συζύγου του Μουµτάζ Μαχάλ, που πέθανε αφού έφερε στον κόσµο το 14ο παιδί τους.

Για την ανέγερσή του, που έγινε σε σχέδια ομάδας αρχιτεκτόνων από την Ινδία, το σημερινό Πακιστάν και άλλα μέρη της Ασίας, απασχολήθηκαν 20.000 εργάτες που ξεκίνησαν το 1632, δουλεύοντας καθημερινά, για να το ολοκληρώσουν το 1649. Πλην όμως για να ολοκληρωθούν όλα τα κτίσματα του συγκροτήματος χρειάστηκαν 22 χρόνια.

Το Taj Mahal έχει αναγνωριστεί από την Unesco, ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συγκεντρώνει όλους τους επισκέπτες της χώρας που καταφτάνουν για να αντικρίσουν το μεγαλειώδες αυτό αρχιτεκτονικό δημιούργημα.

Tip: Παραμένει ανοιχτό κάθε μήνα δύο μέρες πριν και δύο μέρες μετά την πανσέληνο. Πληροφορίες: tajmahal.com

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λίμνη Βεγορίτιδα το καταφύγιο αμέτρητων σπάνιων πουλιών και υδρόβιων

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας έχει αμέτρητα φυσικά αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν το κοινό και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *