Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Tetra Pak “Go Nature Go Carton”: Στόχος η δημιουργία μίας ακόμη πιο βιώσιμης χάρτινης συσκευασίας

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αντικτύπου, η Tetra Pak αναπτύσσει συνεχώς νέες καινοτόμες λύσεις επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων και ποτών με μακροπρόθεσμο στόχο της τη δημιουργία μίας ακόμη πιο βιώσιμης συσκευασίας, η οποία όχι μόνο ικανοποιεί τις ανάγκες των καταναλωτών και της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά έχει και μειωμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Επενδύει σε συνεργασίες με τοπικούς φορείς για την ενίσχυση συλλογής και ανακύκλωσης των χάρτινων συσκευασιών της, με όραμα έναν κόσμο όπου όλες οι χάρτινες συσκευασίες συλλέγονται, ανακυκλώνονται και δεν καταλήγουν στα σκουπίδια.

Tetra Pak “Go Nature Go Carton”: Στόχος η δημιουργία μίας ακόμη πιο βιώσιμης χάρτινης συσκευασίας-1

Σε συνεργασία με εταιρίες ανακύκλωσης και άλλους φορείς, η Tetra Pak έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των χάρτινων συσκευασιών που «αγγίζει» το 27% παγκοσμίως και το 31% στην Ελλάδα (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, 2021), με 3.270 τόνους χάρτινων συσκευασιών να έχουν ανακυκλωθεί συνολικά το 2021.

Οι χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak είναι σχεδιασμένες να ανακυκλώνονται. Αποτελούνται από ανανεώσιμα υλικά, όπως το χαρτί σε ποσοστό κατά μέσο όρο 70%, που προέρχεται από ξύλο από υπεύθυνα αναπτυσσόμενα δάση και πλαστικό φυτικής προέλευσης από ζαχαροκάλαμο αντί για παραδοσιακό πλαστικό από πετρέλαιο. Τα υλικά αυτά είναι πολύτιμα, καθώς αν ανακυκλωθούν σωστά μπορούν να αξιοποιηθούν για καινούργια, χρήσιμα προϊόντα, συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία. Το χαρτί μπορεί να μετατραπεί σε νέα προϊόντα χαρτιού, όπως χαρτοσακούλες, θήκες αυγών, είδη γραφικής ύλης, χαρτοκιβώτια, ενώ οι λεπτές επιστρώσεις πλαστικού και αλουμινίου αξιοποιούνται στην παραγωγή μονωτικών υλικών με πολλές εφαρμογές στην κατασκευαστική βιομηχανία και τα έπιπλα.

Tetra Pak “Go Nature Go Carton”: Στόχος η δημιουργία μίας ακόμη πιο βιώσιμης χάρτινης συσκευασίας-2

Στρατηγικές συνεργασίες για την ανακύκλωση των χάρτινων συσκευασιών
Για την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας μια κουλτούρας ανακύκλωσης χάρτινων συσκευασιών, η Tetra Pak έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα που συνδράμουν στο έργο της: H Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) εξασφαλίζει την παρουσία μπλε κάδων στις γειτονιές και τη συλλογή των ανακυκλώσιμων χάρτινων συσκευασιών, παρέχοντας στους Δήμους τα οχήματα συλλογής και το εργοστάσιο LM ECO διαθέτει ειδική γραμμή παραγωγής για να αποκτήσουν νέα «ζωή» οι χάρτινες συσκευασίες και να μετατραπούν σε νέα και χρήσιμα προϊόντα όπως χαρτοσακούλες, είδη γραφικής ύλης, χαρτοκιβώτια κ.α.

Μάθετε περισσότερα εδώ: www.tetrapak.com/en-gr/campaigns/go-nature-go-carton

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στα λευκά η ορεινή δυτική Φθιώτιδα

Χιονίζει στα ορεινά του Δήμου Μακρακώμης από την Πέμπτη 26/1/2023 Σήμερα Παρασκευή 27/1/2023 ελαφρά χιονόπτωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *