Παρασκευή , 2 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Θεατρικοί μαθητικοί αγώνες στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 25 έως και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Συνολικά 500 παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή των Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων «ακτίς ονείρου» 2023 που φιλοξενούν ομάδες από σχολεία όλης της Ελλάδας.
Η διοργάνωση είναι πλέον ένας πανελλήνιος θεσμός, μια γιορτή για το θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Στόχοι των θεατρικών αγώνων είναι:

-Η παρουσίαση των διδακτικών προτάσεων, των διαφορετικών απόψεων και προσεγγίσεων, των πρωτοβουλιών αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής.

-Η ενθάρρυνση της ευγενούς άμιλλας και η ενίσχυση της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης για μια νέα γενιά με οράματα και δυναμική εξέλιξης σ’ έναν κόσμο υψηλών απαιτήσεων, αφού ο ανταγωνισμός απαιτεί ανθρώπους με πολυδιάστατες γνώσεις και ικανότητες.

-Η επιβράβευση τέτοιων προσπαθειών που φέρνουν κοντά μαθητές από διάφορες περιοχές και βιώνουν τόσο τη χαρά της δημιουργίας, αλλά και την επικοινωνία με μορφή ανταλλαγής πολιτιστικών αξιών στο επίπεδο της φιλίας και της συνεργασίας.

-Η στήριξη φιλανθρωπικών αξιών, αφού το χρηματικό ποσό που συγκεντρώνεται, από τις προαιρετικές εισφορές στον «κουμπαρά του παιδιού», δίνεται σε φορείς και ιδρύματα που μεριμνούν για παιδιά.

Φέτος τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν στον Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές».

Τις θεατρικές παραστάσεις θα παρακολουθήσει ειδική επιτροπή που θα αποτελείται από εκπαιδευτικούς και θεατρολόγους βραβεύοντας στην τελετή λήξης

όλους τους συντελεστές και δίνοντας επαίνους και βραβεία στα συμμετέχοντα σχολικά θεατρικά σχήματα.

Οι φετινοί θεατρικοί μαθητικοί αγώνες διεξάγονται στο Ολυμπιακό Μουσείο

Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 25 έως και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου στις 7μμ.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση «ακτίς ονείρου», καθώς και το πρόγραμμά της μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Η αφίσα της διοργάνωσης ΕΔΩ

Το pdf του αναλυτικού προγράμματος ΕΔΩ

Η πρόσκληση ΕΔΩ

www.grtimes.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση “Ο σεισμός, όπως τον ζήσαμε εμείς!” στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 20:00, εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση “Ο σεισμός, όπως τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *