Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τι κερδίζουμε όταν αλλάζουμε το συνηθισμένο χώρο προπόνησης και επιλέγουμε την άσκηση στην παραλία;

Η personal trainer, Σοφία Περδίκη μας προτείνει να δοκιμάσουμε τη γυμναστική στην άμμο και μας εξηγεί τα βασικά πλεονεκτήματα της επιλογής αυτής για το σώμα και τη διάθεση

Η άσκηση είναι εξαιρετική για το μυαλό και το σώμα σας. Ενισχύει την υγιή ροή του αίματος και μειώνει το στρες. Ως αποτέλεσμα, οι ενεργοί άνθρωποι ζουν περισσότερο! Τι γίνεται, όμως, αν η καθημερινή μας προπόνηση γίνεται άκεφα και παύει να είναι συναρπαστική;

Οι άνθρωποι ασκούνται στην παραλία εδώ και πολλά χρόνια —όχι για να επιδεικνύουν το καλλίγραμμο σώμα τους, αλλά για να αλλάξουν την καθημερινότητά τους και να διατηρήσουν την προπόνηση τους ελκυστική.

Τα οφέλη; Πολλά! Δείτε παρακάτω μερικά απ’ αυτά:

Αλλαγή Περιβάλλοντος
Η γυμναστική στο ίδιο μέρος, την ίδια στιγμή, με την ίδια ρουτίνα μπορεί να γίνει αρκετά βαρετή. Στην πραγματικότητα, πρέπει να αλλάξετε περιβάλλον για τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Μπορεί να γυμνάζεστε για να παραμείνετε υγιείς, αλλά σε τι ωφελεί αυτό αν δεν αισθάνεστε όμορφα;

Η αλλαγή του περιβάλλοντος κάνει την προπόνησή σας διασκεδαστική και σας βοηθά να παραμένετε ενεργοί, κάνοντας τις ασκήσεις σας πιο αποτελεσματικές.

Είμαστε πιο ευτυχισμένοι στη φύση
Η άσκηση σε ένα γυμναστήριο και η άσκηση στη φύση είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, που επηρεάζουν το σώμα σας με διαφορετικούς τρόπους. Όταν βρισκόμαστε στη φύση, είμαστε πιο ευτυχισμένοι, λένε οι έρευνες. Γι’ αυτό, σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να κάνουν πεζοπορία, τζόκινγκ και άλλα υπαίθρια αθλήματα. Η άσκηση στη φύση μπορεί, επίσης, να συνεπάγεται τρέξιμο στη γειτονιά σας, στην παραλία ή στο βουνό. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, που μπορούν να επηρεάσουν κάθε τομέα της ζωής σας.

Καλύτερα για το σώμα σας
Η άσκηση στην άμμο μπορεί να είναι πολύ καλύτερη για το σώμα σας. Εάν αποφασίσετε να πάτε για τζόκινγκ στην παραλία, η άμμος μπορεί να απορροφήσει περισσότερους κραδασμούς από τα γόνατά σας απ’ ότι συνήθως βιώνουν όταν τρέχετε σε μια συμπαγή επιφάνεια. Η άμμος αναγκάζει φυσικά τους αστραγάλους και τους άλλους μύες σας να δουλέψουν σκληρότερα, για να σταθεροποιηθείτε πάνω σε αυτήν, ενισχύοντας πολύ το μυϊκό σας σύστημα.

Εάν χρησιμοποιείτε τους ίδιους μύες κάθε μέρα, αυτοί οι μύες δεν έχουν την ευκαιρία να ανακάμψουν και να ανασχηματιστούν. Το σώμα μας έχει μάθει να προσαρμόζεται, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν εκτελούμε την ίδια άσκηση, αρχίζει να προσαρμόζονται σε αυτή και ουσιαστικά πηγαίνει στον «αυτόματο πιλότο». Κατά συνέπεια, οι προπονήσεις μας γίνονται λιγότερο αποτελεσματικές.

Η αλλαγή της προπόνησής σας δεν είναι μόνο εξαιρετική για το μυαλό σας, αλλά κάνει το σώμα σας να «μαντεύει». Οι μύες σας δεν έχουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν στην ίδια ρουτίνα προπόνησης. Έτσι, η προπόνηση είναι δύο φορές πιο αποτελεσματική και σας βοηθά να δείτε καλύτερα αποτελέσματα.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τις προπονήσεις στην παραλία που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε, να ιδρώσετε στην άμμο όσο το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ! Ξεκινήστε να αλλάζετε τις καλοκαιρινές σας προπονήσεις, πηγαίνοντας στην παραλία τώρα!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνεδριάζει το δημ. συμβουλιο Λίμνης Πλαστήρα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *