Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τι πρόστιμο επιβλήθηκε στον Μπισμπίκη και το “Έναστρον”κέντρο διασκέδασης για το τσιγάρο

Μια φωτογραφία του με το τσιγάρο στο χέρι έμελλε να «κάψει» τον Βασίλη Μπισμπίκη, αφού η εικόνα από το κέντρο διασκέδασης που τραγουδάει η Δέσποινα Βανδή ήταν αρκετή, για ν’ αρχίσει πάλι ο «πόλεμος» μεταξύ καπνιστών και αντικαπνιστών, αλλά και τα πρόστιμα.

Κι αν ο ηθοποιός τιμωρείται με 100 ευρώ, το πρόστιμο για την επιχείρηση είναι σαφώς πιο μεγάλο και κυμαίνεται από 4.000-6.000 ευρώ, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου για τα τετραγωνικά μέτρα του συγκεκριμένου κλειστού χώρου.

Ο «πόλεμος» για το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους δεν ήταν άγνωστος σε κανέναν, αφού ήταν κοινό μυστικό ότι στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όσο και αν το ήθελαν οι επιχειρηματίες, η απαγόρευση του καπνίσματος ήταν δύσκολο να επιβληθεί. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ελέγξεις 1.200 ή 1.500 άτομα, τα οποία έχουν καταναλώσει αλκοόλ, όσο και αν θες να τηρήσεις το νόμο.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, όσο ευγενικά και αν γίνει η παρατήρηση από το προσωπικό, η συντριπτική πλειοψηφία των θαμώνων που καπνίζουν θα την αγνοήσει, μέσα στο κλίμα ευφορίας που υπάρχει εκείνη τη στιγμή.

Η φωτογραφία του Μπισμπίκη με το στριφτό τσιγάρο που κράταγε στο χέρι του διακινήθηκε μέσω social media και η απάντηση του Θανάση Πλεύρη ήταν η αναμενόμενη. Έπραξε τα δέοντα, ανακοινώνοντας ότι κινούνται οι διαδικασίες για την επιβολή προστίμου.

Αντιδράσεις στα social

Αναμενόμενος ήταν και ο θόρυβος στα social media, με τους χρήστες να μοιράζονται διαφορετικές απόψεις για το συμβάν.

Το νυχτερινό κέντρο εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν με τον ηθοποιό, στην οποία τονίζει:

«Αγαπητοί φίλοι, όλοι γνωρίζετε ότι η μεγάλη οικογένεια του Έναστρον, η διοίκηση, οι καλλιτέχνες και οι δεκάδες εργαζόμενοι προσφέρουμε επί πολλά έτη υψηλό επίπεδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης, σεβόμενοι πάντοτε την τήρηση των νόμων. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου είναι συνεχής και αδιάκοπη, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, αφού είναι δύσκολος ο έλεγχος εκατοντάδων πελατών που διασκεδάζουν.

Μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτό που έλαβε δημοσιότητα, δεν μπορούν να ακυρώσουν τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε όλοι μας. Η παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη ενδυναμώνει την προσπάθεια της πολιτείας και τη δική μας για την πλήρη απάλειψη του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης.

Είμαστε σίγουροι ότι και με τη δική σας συμβολή θα τα καταφέρουμε! Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος!».

Να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας χθες, ανέφερε και προσωπική του εμπειρία, όταν βρέθηκε σε μεγάλο νυχτερινό κέντρο, επισημαίνοντας: «Προσωπικά βρέθηκα σε πολύ γνωστό νυχτερινό μαγαζί, που μετά απο μια ώρα πήγαν δυο-τρεις να ανάψουν τσιγάρο. Μόλις κατέστησα σαφές ότι η συμπεριφορά είναι παράνομη ο υπεύθυνος του μαγαζιού πέρασε από όλα τα τραπέζια να πει ότι δεν μπορούν να καπνίσουν γιατί στο μαγαζί ήταν ο υπουργός υγείας».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΤΖΟΚΕΡ: Οι τυχεροί αριθμοί [κλήρωση 2552]

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/1/2023  η κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ (αριθμός κλήρωσης 2552) όπου μοιράζονται τουλάχιστον  600.000€ Οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *