Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τι σημαίνουν οι επιγραφές μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων είναι ένα από τα πιο σημαντικά και συμβολικά της Αθήνας, αλλά και ένα από τα πιο «μυστηριώδη».

Όχι φυσικά επειδή ο στρατιώτης είναι… άγνωστος, αλλά και επειδή είναι άγνωστο για τη συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν επισκεφθεί το σημείο, το ποια είναι η σημασία, η έννοια των ονομάτων που έχουν χαραχτεί στην πέτρα, με τέτοιο τρόπο ώστε να μη βρίσκεις καμία λογική σειρά και συνέπεια.

Κι όμως, η εξήγηση, τελικά, είναι πολύ πιο απλή από ό,τι φαντάζεται κανείς καθώς κουράζει το μυαλό του προσπαθώντας να βρει την απάντηση στο ερώτημα.

Όλοι όσοι ζουν στην Αθήνα αλλά και όσοι την έχουν επισκεφθεί, έχουν σταθεί έστω μία φορά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη προκειμένου να δουν την αλλαγή φρουράς που γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες.

Να δουν την όλη διαδικασία, να δουν αν ο τσολιάς που κάθεται στη σκοπιά θα κουνηθεί έστω ελάχιστα ή θα παραμείνει ακίνητος σαν άγαλμα, ό,τι κι αν συμβαίνει μπροστά του, όπως είναι και το προβλεπόμενο.

Άγνωστο αν η δικτατορία του Θεόδωρου Πάγκαλου μπορούσε να φανταστεί ότι θα γίνει και πόλος έλξης για τουρίστες και μη το συγκεκριμένο μνημείο όταν αποφάσιζε, στις 3 Μαρτίου 1926, την ανέγερσή του. Πιθανότατα όχι.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Πρωθυπουργός για τον φράχτη στον Έβρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής – επέκτασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *