Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Την 16η παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των εργασιών έως τις 31 Μαρτίου 2023 για την κατασκευή “Ύδρευση της Ανατολικής πλευράς του νομού από τη λίμνη Σμοκόβου”

Άλλη μία παράταση, την 16η έλαβε το έργο “Ύδρευση της Ανατολικής πλευράς του νομού από τη λίμνη Σμοκόβου” μετά από νέα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, με αίτησή του στις 7 Δεκεμβρίου 2022 ο ανάδοχος του έργου ζήτησε την 16η παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των εργασιών έως τις 31 Μαρτίου 2023 για την κατασκευή και την 30η Σεπτεμβρίου 2023 για τη δοκιμαστική λειτουργία.

Όπως τόνισε η Κα Βασιλική Πετσιά, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας στην εισήγησή της για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου απαιτηθήκαν χρόνοι που δεν οφείλονται σε αποκλειστική υπευθυνότητα του αναδόχου, ως εξής:

1.Στο φυσικό αντικείμενο της Πράξης, περιλαμβάνεται εκτός από το έργο του θέματος και η κατασκευή δικτύων και εγκαταστάσεων μεταφοράς και διανομής ύδατος στους 39 οικισμούς της Ανατολικής πλευράς του Ν. Καρδίτσας (υποέργο 2) τροφοδοτούμενα από τις εγκαταστάσεις της παρούσας εργολαβίας. Έτσι για τη θέση σε δοκιμαστική λειτουργία του ΔΠΝ είναι απαραίτητη η παροχέτευση του επεξεργασμένου νερού στο υπόψη κατάντη δίκτυο στο οποίο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τελικής σύνδεσης των σταθμών συστημάτων (όπως τα συστήματα τηλεχειρισμού, οι ηλεκτροβάνες και οι χλωριωτές) και οι τελικές δοκιμές αυτού.

2.Για να είναι δυνατή η ολοκλήρωση και δοκιμαστική λειτουργία του ΔΠΝ πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες και η δοκιμαστική λειτουργία του υποέργου. Επειδή για τις δοκιμές του κατάντη δικτύου θα χρειασθεί παροχέτευση νερού μέσω των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, θα απαιτειθεί πρόσθετη απασχόληση προσωπικού και τεχνικών της Κ/Ξ. Για το λόγο αυτό κρίνεται σκόπιμη η παράταση των εργασιών μέχρι την ολοκλήρωση των δοκιμών του υποέργου 2 (31-03-2023)

Καταψήφισε την εισήγηση ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Τσιαπλές ενώ λευκό φήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Αράπκουλε Δέσποινα και κος Τσιάρας Αθανάσιος.

Σημειώνουμε ότι το έργο είχε ορίζοντα ολοκλήρωσης 18 μήνες για την κατασκευή (22/8/2017) και 24 μήνες για ολοκλήρωση και της δοκιμαστικής λειτουργίας (22/2/2018).

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνελήφθη 50χρονος στη Λαμία – Είχε στο αυτοκίνητο ναρκωτικά χάπια, υγρή μεθαδόνη και σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης

Σύλληψη από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας Συνελήφθη 50χρονος στις 3-2-2023 το μεσημέρι στη Λαμία, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *