Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Την ερχόμενη Κυριακή 25/02 ημερίδα με θέμα την οπαδική βία (στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου)

Ημερίδα στο Αγρίνιο: Η οπαδική βία στο επίκεντρο. Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης από την Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ακαρνανίας και το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”.
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
Δεδομένου του ότι υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η οπαδική βία στην Αιτωλοακαρνανία έχει αυξητική τάση την τελευταία δεκαετία σε σύγκριση με την προηγούμενη και δεδομένου ότι μέσα σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θρηνεί τρεις νέους εξαιτίας της οπαδικής βίας, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου και η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ακαρνανίας πραγματοποιούν την ερχόμενη Κυριακή 25/02 ημερίδα με θέμα την οπαδική βία (στις 12:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου).

Στο πλαίσιο της ημερίδας αυτής που διεξάγεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας θα παρευρεθούν για να μιλήσουν σημαντικά πρόσωπα που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο, ενώ θα παρουσιάσουν στοιχεία που αφορούν την οπαδική βία, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε τοπικό.

Κινητικότητα για όλους _ Greenpeace Greece

Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, η οποία πρέπει να βρει τη «χρυσή τομή», η οποία να βοηθήσει αποτελεσματικά αρχικά στον περιορισμό και μετέπειτα γιατί όχι και στην εξάλειψη της οπαδικής βίας.

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή κάνει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου και η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ακαρνανίας, διοργανώνοντας αυτή την ημερίδα.

Ο Γεράσιμος Μαλούσης
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου Γεράσιμος Μαλούσης τόνισε: «στην περιοχή μας υπάρχουν αρκετά κρούσματα οπαδικής βίας και ως ΔΣ του συλλόγου συμφωνήσαμε να κάνουμε μια ημερίδα με θέμα την οπαδική βία. Το πιο πρόσφατο, χωρίς να σημαίνει ότι είναι και το μοναδικό, κατεγράφη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτό μας προβλημάτισε και μας κινητοποίησε, ώστε να πραγματοποιήσουμε μια ημερίδα μέσα από την οποία θα παρουσιάσουμε στοιχεία κυρίως για την περιοχή μας, αλλά και για την ελληνική επικράτεια, τα οποία πρέπει να «αποτυπωθούν» σε όλη την τοπική κοινωνία, σε γονείς, παιδιά, αθλητές, φιλάθλους, ώστε να αποκτήσουμε «εικόνα» και γνώση. Όταν διαθέτεις την γνώση και την «εικόνα» κάνεις το πρώτο σημαντικό βήμα για να προσπαθήσεις να καταπολεμήσεις και να περιορίσεις την οπαδική βία, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την εποχή μας, η οποία δεν επιτρέπει σε φιλάθλους και οικογένειες να επισκεφτούν το γήπεδο, να δουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ ή άλλο άθλημα και να ζήσουν την γιορτή που πρέπει να υπάρχει στο γήπεδο. Η οπαδική βία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στα νέα ηλικιακά άτομα και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο. Πρέπει να πούμε «stop» στην βία. Δεν επιτρέπεται ο καθείς να λειτουργεί αυθαίρετα και εκτός πλαισίου νόμου, σε βάρος περιουσιών και συνανθρώπων μας. Δεν γίνεται ο καθείς να χτυπάει, να σκοτώνει, να σπάει και να καίει. Αυτοί που συμπεριφέρονται έτσι λειτουργούν σε βάρος της ομάδας τους και σε βάρος των υγειών φιλάθλων που θέλουν να απολαύσουν το ποδόσφαιρο με την οικογένειά τους. Τονίζω αυτό το στοιχείο, διότι εκεί πρέπει να στραφούμε, να μπορεί δηλαδή η κάθε οικογένεια ή ο κάθε πατέρας με ασφάλεια να πάρει τα παιδιά του και να πάει να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και αγώνες τόσων άλλων αθλημάτων. Στην Ελλάδα μόνο τα τελευταία χρόνια είχαμε τρείς θανάτους από οπαδική βία. Δεν είναι δυνατόν να περπατά ένα παιδί στο δρόμο και να πέφτει νεκρό, επειδή απάντησε σε μια ερώτηση για το τι ομάδα είναι, δεν είναι δυνατόν να ταξιδεύουν οργανωμένοι οπαδοί για να δημιουργήσουν επεισόδια και να πέφτει νεκρός ένας νέος άνθρωπος. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει για δουλειά ένας αστυνομικός σε γήπεδο και να έχει αγωνία αν θα επιστρέψει ζωντανός ή όχι. Η ημερίδα σκοπό έχει να δείξουμε έμπρακτα πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στη βία απ’ όπου και αν προέρχεται. Τα περιστατικά οπαδικής βίας στη περιοχή μας είναι πολλά. Συγκεκριμένα, τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί την τελευταία δεκαετία σε σύγκριση με αυτά που έχουν καταγραφεί την προηγούμενη δεκαετία στην περιοχή μας αποδεικνύουν πως υπάρχει αυξητική τάση της οπαδικής βίας και αυτό είναι δυσάρεστο και πρέπει όλους να μας προβληματίσει και να μας κινητοποιήσει ώστε η βία να σταματήσει. Το ζήτημα δεν είναι να ανακοινώνονται επιτροπές καταπολέμησης της οπαδικής βίας, αλλά ό,τι ενέργεια και αν γίνεται απέναντι στην οπαδική βία να είναι αποτελεσματική και ουσιαστική».

Ο Χρήστος Μαυραγάνης
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Χρήστος Μαυραγάνης επεσήμανε: «γήπεδα χωρίς βία. Αυτό είναι το βασικό που θέλει η Αστυνομία και όλη η κοινωνία. Γήπεδα χωρίς αστυνομία είναι αυτό που ζητά το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΛ.ΑΣ. Ο αστυνομικός πρέπει να φύγει από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που είναι οι ΠΑΕ. Εκεί η ασφάλεια εντός του αγωνιστικού χώρου πρέπει να είναι υπό την ευθύνη των ΠΑΕ και μόνο. Αυτό πρέπει να το αντιληφθεί όλος ο κόσμος και να το φωνάξει, να το ζητήσει, μαζί με εμάς που το διεκδικούμε. Η Αστυνομία εκτός του γηπέδου πρέπει να τρέξει να βοηθήσει τους συνάνθρωπους μας για το κάθε τι, αλλά εντός του γηπέδου δεν πρέπει να έχει ευθύνη. Την ευθύνη εντός του γηπέδου πρέπει να την έχουν οι ΠΑΕ, αυτές πρέπει να βάλουν τους κανόνες, οι οποίοι έχουν ψηφιστεί. Οι νόμοι αυτοί ορίζουν ότι πρέπει να υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο, ταυτοποίηση, κάμερες που θα μπορούν να εστιάζουν σε όλες τις θέσεις του γηπέδου, ο κάθε ένας που θα πηγαίνει στο γήπεδο να δέχεται τον σωματικό έλεγχο, να υπάρχουν πύλες εισόδου για τον εντοπισμό των μεταλλικών αντικειμένων. Ποιος λέει πως ότι δεν λειτουργεί βάσεί των νόμων που είχαν ή έχουν ψηφιστεί, να το κάνει υποχρεωτικά η Αστυνομία; Ποιος λέει πως η Αστυνομία πρέπει να βγάζει το φίδι από την τρύπα; Δεν πρέπει να απολογείται ο αστυνομικός πως πέρασαν εντός του γηπέδου οι φωτοβολίδες, αλλά οι ΠΑΕ. Η Αστυνομία αν συμβούν επεισόδια μεταξύ οργανωμένων εκτός του γηπέδου οφείλει να πάει για να προστατέψει τους πολίτες, αλλά όχι μέσα στη εταιρεία, μέσα δηλαδή στην ΠΑΕ».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Λαμία για την 5η αγωνιστική των playoffs της Super League

  Εκτός έδρας αγώνας για την ομάδα μας στις  14/4/2024  Την ομάδα του Παναθηναϊκού  αντιμετωπίζει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *