Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Την Κυριακή το 34ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την προώθηση του 34ου Συνεδρίου του που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 29/01 στο ΕΚΑ και θα έχει ελεύθερη συμμετοχή για όλους
Την Κυριακή το 34ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου – Ποιοι είναι οι στόχοι του (video)
(από αριστερά) ο Μιχάλης Κατσιγιάννης, ο Γιώργος Ντουντούμης, ο Γιώργος Δημητρουλής και η Σοφία Λαζαρίδη
Στο πλαίσιο του 34ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου (ΕΚΑ) που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 29/01 στις 09.30, το απόγευμα της Πέμπτης το ΔΣ του ΕΚΑ παραχώρησε συνέντευξη τύπου για να γνωστοποιήσει τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού της περιοχής, αλλά και πανελλαδικά, τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε τα προηγούμενα 3 χρόνια ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας σε διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς στην περιοχή, αλλά και κυρίως για να αναδείξει τους στόχους που έχει βάλει για το επόμενο χρονικό διάστημα και γενικότερα για το μέλλον,

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑ Γιώργος Ντουντούμης πραγματοποίησε τον απολογισμό για τα προηγούμενα 3 χρόνια, ποιες συγκεκριμένα πρωτοβουλίες έλαβε το ΕΚΑ. Αναφέρθηκε στην ακρίβεια, στη φτώχεια, στην ανεργία που υπάρχει τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό, αναφέρθηκε στην εντατικοποίηση που έγινε στους χώρους δουλειάς, στα ζητήματα της υγείας στο Νοσοκομείο Αγρίνιου, αλλά και γενικότερα πάνω στον τομέα της υγείας και υπενθύμισε τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε το ΕΚΑ στον τομέα αυτό για να κατευθύνει την πάλη των εργαζομένων.

Αναφέρθηκε στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και σ αυτές που σχετίζονται με την ακρίβεια, τα ζητήματα της ενέργειας, τα καύσιμα, τους χαμηλούς μισθούς, την ανυπαρξία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και την διεκδίκηση τους σε όλους τους χώρους εργασίας και την υπογραφή τους, αλλά και την ουσιαστική αύξηση των μισθών, βάση των σύγχρονων αναγκών της καθημερινότητας, την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού που έχουν περικοπεί.

Σχετικά με τους στόχους του 34ου Συνεδρίου που θα διεκδικήσουν την υλοποίησή τους ο κ. Ντουντούμης αρχικά τους περιέγραψε και εν συνεχεία τους ανέλυσε! Πρώτος και βασικός στόχος είναι η ενδυνάμωση των σωματείων του ΕΚΑ και η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Διεκδικούν 7ωρο πενθήμερο και 35ωρο στο πλαίσιο της εθνικής συλλογική σύμβασης εργασίας που θα προταθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Επιθυμούν επιπλέον την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, εκτός από τις συμβάσεις και στους μισθούς, που υλοποιήθηκαν από την πλευρά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με την ψήφιση νόμων.

Για περισσότερα και βίντεο πατήστε τον σύνδεσμο

https://sinidisi.gr/tin-kyriaki-to-34o-synedrio-ergatikoy-kentroy-agrinioy/

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Aυξημένη κατά 69,9% καταγράφεται η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων Αθήνας- Αττικής το πρώτο δίμηνο του 2023

Θετικά τα μηνύματα στην αρχή του έτους Aυξημένη κατά 69,9% καταγράφεται η μέση πληρότητα των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *