Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Την παραίτησή του υπέβαλε ένα από τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Την παραίτησή του υπέβαλε ένα από τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο έχει φέρει σε δεινή θέση το Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Σμυρλής παραιτήθηκε από τη θέση τού γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους». Η παραίτηση του κ. Σμυρλή έγινε δεκτή από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

«Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γιάννης Σμυρλής, υπέβαλε σήμερα, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Ο κ. Σμυρλής στην επιστολή του αναφέρει ότι υποβάλλει την παραίτησή του για καθαρά προσωπικούς λόγους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΥΠ.ΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου οι New York Times αποκάλυψαν πως το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. έδωσε άδειες στην Intellexa για εξαγωγή του Predator, κάτι που ο εκπρόσωπος του υπουργείου παραδέχτηκε επισήμως, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών. Ο άνθρωπος που υπέγραψε τη χορήγηση των αδειών αυτών ήταν ο Γιάννης Σμυρλής, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο ίδιος ο κ. Σμυρλής, με ανάρτησή του στο Facebook, δήλωσε ότι επιστατεύεται «στον εκλογικό αγώνα για τη νέα μεγάλη νίκη» της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανάρτηση του Γ. Σμυρλή
Σήμερα ολοκληρώνεται ένας πολύ σημαντικός κύκλος μεταρρυθμίσεων και επιτυχών δράσεων για εμένα και ανοίγει ένας νέος, καθώς επιστρατεύομαι στον εκλογικό αγώνα για τη νέα μεγάλη νίκη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τα τελευταία 2 χρόνια από τη θέση του Γενικού Γραμματέα ΔΟΣ & Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ και του Προέδρου της Enterprise Greece, μέσω μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας και τον ΥΦΥΠΕΞ κ. Φραγκογιάννη:

• Πετύχαμε την υλοποίηση και λειτουργία μιας νέας συνεκτικής δομής οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας, στην οποία για πρώτη φορά συνδέθηκαν επιχειρησιακά οι Εμπορικοί Ακόλουθοι (ΟΕΥ) του ΥΠΕΞ με τους δύο (2) εξωστρεφείς οργανισμούς, την Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων) και την Export Credit Greece (Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων).

• Εκπονήσαμε και υλοποιήσαμε, για πρώτη φορά, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας , το πρώτο κοινό σχέδιο δράσεων κρατικών και ιδιωτικών φορέων.

• Συνδέσαμε, μέσα από το Συμβούλιο Εξωστρέφειας, την ελληνική επιχειρηματικότητα με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

• Ενεργοποιήσαμε και καθιερώσαμε την Κυβερνητική Επιτροπή Διευκόλυνσης Εμπορίου με την εκπόνηση Οδικού Χάρτη Δράσεων για την απλοποίηση προ-τελωνειακών διαδικασιών.

• Αναβαθμίσαμε τον ρόλο της EnterpriseGreece, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ Στρατηγικών Επενδύσεων ύψους άνω των 8 δις ευρώ και συμβάλλοντας σημαντικά, μέσα από εκατοντάδες δράσεις και εκθέσεις, στην καταγραφή νέου ρεκόρ εξαγωγών 40 δις το 2021 και άνω των 45 δις το 2022.

• Εκσυγχρονίσαμε και μετασχηματίσαμε την Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων (παλιός ΟAΕΠ), ώστε να συμβάλλει καθοριστικά στη στήριξη των Ελλήνων εξαγωγέων.

• Στηρίξαμε και αναβαθμίσαμε τα 60 Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) στις αρχές εξωτερικού και τα συνδέσαμε απευθείας με την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Στο κλείσιμο αυτού του κύκλου δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει όλα αυτά τα χρόνια, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, τα παραγωγικά Υπουργεία, τους παραγωγικούς φορείς και τους συνδέσμους των επιχειρήσεων για τη πολύ καλή συνεργασία και φυσικά όλες και όλους τους συνεργάτες μου στο ΥΠΕΞ και στην Enterprise Greece για την πολύτιμη βοήθειά τους.”

www.efsyn.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η εικόνα της λιμνοθάλασσας σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό σου προμηνύει ότι θα γευτείς κάτι συναρπαστικά νόστιμο

Πανέμορφες γειτονιές πελάδων, ιδιαίτερες καλύβες ψαράδων και μεγάλη ποικιλία υδρόβιας ζωής σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *