Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου ημέρα των Φώτων θα σφυρίξει εκτάκτως ο Μουτζούρης….

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου ημέρα των Φώτων θα σφυρίξει εκτάκτως ο Μουτζούρης θέλοντας να υποδεχτεί κατοίκους και επισκέπτες, προκειμένου να τους ταξιδέψει σε μια μυθική διαδρομή στο Βουνό των Κενταύρων. Τα δρομολόγια του πασίγνωστου τρένου του Πηλίου θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.
Η αμαξοστοιχία αναχωρεί στις 10 το πρωί από τον σταθμό των Άνω Λεχωνίων και φτάνει έως τις Μηλιές.

Η μοναδική στάση του τρένου γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην Άνω Γατζέα, για να συνεχίσει “ξεφυσώντας” και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και χρόνου περίπου 90 λεπτών. Μέχρι το ιστορικό κεφαλοχώρι των Μηλεών, η διαδρομή γεμίζει με εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής με παλαιές, αλλά περίτεχνες κατασκευές λαξευτής μαρμαρόπετρας και γκρίζου ασβεστόλιθου που διαμόρφωσαν τις αντιστηρίξεις, τα τοξωτά γεφύρια, τις καμάρες και τα στόμια των σηράγγων.
Ο σταθμός Μηλεών είναι και το τέρμα της διαδρομής, ενώ η επιστροφή γίνεται από τις Μηλιές στα Άνω Λεχώνια στις 3 το απόγευμα.
Δρομολόγια – Τιμές – Πληροφορίες
Τα τακτικά δρομολόγια του τρένου του Πηλίου πραγματοποιούνται όλα τα Σαββατοκύριακα του έτους. Το τρένο αναχωρεί από τα Άνω Λεχώνια στις 10.00 πμ και επιστρέφει από τις Μηλιές στις 15.00 με ενδιάμεση στάθμευση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα και στις δύο κατευθύνσεις της διαδρομής.
Το εισιτήριο για την απλή διαδρομή κοστίζει 10€, ενώ για την διαδρομή με επιστροφή κοστίζει 18€. Το παιδικό εισιτήριο κοστίζει αντίστοιχα 6€ και 10€ και ισχύει για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.
Εισιτήρια μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εκδώσουν από όλα τα φυσικά σημεία πώλησης της Hellenic Train, αλλά και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της: tickets.hellenictrain.gr και της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablet, ακόμα και 10′ λεπτά πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.
Υπάρχει δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων από το προσωπικό των αμαξοστοιχιών μόνο για εισιτήρια πλήρους τιμής (10€) και παιδικού (6€), απλής διαδρομής (πληρωμή με μετρητά).

Για πληροφορίες σχετικά με ομαδικές μετακινήσεις και ενοικίαση του τρένου, ή γενικότερα θέματα σιδηροδρομικού τουρισμού και προώθησης και ανάπτυξη του τρένου του Πηλίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση traveloffice@hellenictrain.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Νεός Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Ταξίαρχος Καραχάλιος Γεώργιος

Ανακοινώθηκαν 27/1/2023 οι τοποθετήσεις – μετακινήσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας Με βάση την ανακοίνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *