Δευτέρα , 4 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου οι αγρότες στην Εθνική οδό

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών στον Παλαμά Καρδίτσας η οποία αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να βγουν τις επόμενες μέρες επιπλέον τρακτέρ στις πλατείες των χωριών όλης της περιοχής, να πραγματοποιηθούν επαρχιακές συσκέψεις και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου να κινηθούν με τα τρακτέρ σε επίκαιρα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει βασικά αιτήματά τους.

Το αν θα δημιουργηθεί ένα δυνατό μπλόκο στην Νίκαια της Λάρισας, όπου εκτιμάται οτι είναι το «καλύτερο σημείο» για να ασκηθεί η μέγιστη πίεση -και αποτέλεσε πρόταση των περισσότερων από όσους τοποθετήθηκαν στην σύσκεψη – ή αν θα δημιουργηθούν αποκεντρωμένα μπλόκα σε άλλα σημεία, θα αποφασιστεί το Σαββατοκύριακο, αφού προηγηθούν οι επισκέψεις των κλιμακίων των αγροτοσυνδικαλιστών κάθε περιοχής στα χωριά της Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, οι επισκέψεις αυτές θα “δείξουν” αν ο στόχος του μεγάλου πανθεσσαλικού μπλόκου είναι εφικτός ή αν δεν υπάρχει η αντίστοιχη δυναμική.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Οι αγρότες ζητούν επίσης, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, λόγω μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών

  Η ενημέρωση από την Αστυνομία για τις οροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *