Παρασκευή , 2 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το 1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO Hellas

Η WRO Hellas αποτελεί τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Ρομποτικής (World Robot Olympiad – W.R.O.) στην Ελλάδα . Το θέμα για τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ φέτος ήταν: « Η πόλη που ονειρεύομαι – Smart City».

.Το έργο το οποίο υλοποίησε η ομάδα ρομποτικής του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων και βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της Ηλεκτρολογίας, έχει τίτλο « Σοφάδες – Έξυπνη Πόλη».

Αποτελείται από μια μακέτα που αντιπροσωπεύει την πόλη των Σοφάδων, η οποία περιέχει ηλεκτρονικούς αυτοματισμούς που μπορούν να δώσουν λύση σε προβλήματα της αστικής ζωής, όπως για παράδειγμα αυτόματο σύστημα για αποφυγή πλημμυρών του Σοφαδίτη ποταμού, σύστημα έξυπνης άρδευσης, σύστημα έξυπνης στάθμευσης, συστήματα διαβάσεων φιλικά προς ΑΜΕΑ, συστήματα διαχείρισης ενέργειας δημοσίων κτιρίων και συστήματα παρακολούθησης ατμοσφαιρικών παραγόντων. Όλα τα συστήματα είναι διασυνδεδεμένα και προσβάσιμα με το διαδίκτυο.

Εκπαιδευτικοί – Συντονιστές του έργου είναι οι Μαυρέλος Εμμανουήλ , ειδικότητας ηλεκτρονικών, Νάρη Μαρία πολιτικών μηχανικών – αρχιτεκτόνων και Βαρσάνης Κωνσταντίνος , ειδικότητας ηλεκτρολόγων.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του καινοτόμου έργου ήταν, ο ΡΡαπάϊ Αντζελίνο από την Α’ τάξη, Καρατόλιος Γεώργιος, Κυρίτσης Άγγελος , Παππάς Χρήστος και ΡΡόδε Βιονίς από τη Β’ τάξη και Παππάς Χρήστος – Δημήτριος από τη Γ’ τάξη. Συμμετείχε επίσης η μαθήτρια από το Γενικό Λύκειο Νέου Μοναστηρίου Μαυρέλου Στέλλα.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η παρουσίαση του έργου στο Δημαρχείο Σοφάδων.

1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Επανεκκίνηση του προγράμματος διανομής ζωοτροφών στους πληγέντες κτηνοτρόφους της βόρειας Εύβοιας

Αποκαταστάθηκε οριστικά το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος στήριξης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *