Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το χωριό Dolceacqua στην Ιταλία που μοιάζει σαν ψεύτικο, σα να έχει φτιαχτεί για κινηματογραφικό σκηνικό ταινίας εποχής!

Η Ιταλία εκτός από τις υπέροχες και πασίγνωστες στα πέρατα του κόσμου πόλεις της, διαθέτει επίσης υπέροχα χωριά, μεσαιωνικούς οικισμούς με μοναδικά στοιχεία αρχιτεκτονικής και παραδοσιακά κτήρια που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το χωριό Dolceacqua που μοιάζει σαν ψεύτικο, σα να έχει φτιαχτεί για κινηματογραφικό σκηνικό ταινίας εποχής! Βρίσκεται στη δυτική Λιγουρία και εκτός απ’ όλες τις ομορφιές του, έχει σήμα-κατατεθέν τη γέφυρα στον ποταμό Nervia και το κάστρο Doria Castle.

Πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια και πετρόκτιστες εκκλησίες, γωνιές βγαλμένες από παραμύθι και αύρα του παρελθόντος αγκαλιάζουν το Dolceacqua που είναι ένα άριστο μεσαιωνικό δείγμα της χώρας.

Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία, την καλλιέργεια αμπελιών πρωτίστως, ενώ τα κρασιά του είναι ονομαστά εντός και εκτός συνόρων. Η καλά κρυμμένη ομορφιά του έχει αποτυπωθεί από τους φωτογράφους, κάνοντας το χωριό να θυμίζει καρτ ποστάλ! Και για να καταλάβετε ακριβώς τη μεσαιωνική του ατμόσφαιρα αλλά και ότι πράγματι μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό, παρακάτω συγκεντρώσαμε φωτογραφίες για να “χαθείτε” στην ομορφιά του!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Φαρμακοβιομηχανία δηλώνει αντίθετη στο άρθρο 64 του νέου νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Φαρμακευτικών Συλλόγων

Στο εν λόγω σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας προβλέπει πως βασικός πόρος του ΠΦΣ είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *