Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το διάσημο γαλλικό ορόσημο έρχεται να ρίξει το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πύργος του Άιφελ: Χτίζοντας το αδύνατο».

Φως στο τι χρειάστηκε ο πρωτοπόρος μηχανικός Γουστάβος Άιφελ για να χτίσει το διάσημο γαλλικό ορόσημο έρχεται να ρίξει το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πύργος του Άιφελ: Χτίζοντας το αδύνατο».

Το ντοκιμαντέρ για τον Πύργο του Αιφελ δημιουργήθηκε ως μέρος του προγράμματος Global Doc που συγκεντρώνει μεγάλους διεθνείς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Η Caroline Behar, επικεφαλής διεθνών συμπαραγωγών και εξαγορών στο Factuals Unit, είπε ότι το ντοκιμαντέρ διαθέτει «ένα πρωτότυπο οπτικό στιλ» που αντικατοπτρίζει πόσο «πραγματικά μοντέρνο είναι το έργο του Άιφελ».

Ο Γουστάβος Άιφελ και ο Πύργος στο Παρίσι
Διαδραματίζεται το 1889, το ντοκιμαντέρ απεικονίζει την άνοδο του Άιφελ στην καρδιά της βιομηχανικής επανάστασης και εξιστορεί την τεχνική και αρχιτεκτονική του περιπέτεια για την κατασκευή του πύργου.


15 Μαϊου 1888 κατά τη διαρκεια κατασκευής του Πύργου του Άιφελ

Δείχνει επίσης πώς ο Άιφελ κατασκεύασε περισσότερα από 300 μεταλλικά έργα σε όλο τον κόσμο, από οδογέφυρες, γέφυρες, σιδηροδρομικούς σταθμούς, εργοστάσια, καθώς και τη δομή για το Άγαλμα της Ελευθερίας των ΗΠΑ.

Γέφυρα στο Μπορντώ
Το τεκμηριωμένο πρόγραμμα διανέμεται διεθνώς από την France tv. «Το ντοκιμαντέρ του Pascal Cuissot αποκαλύπτει την ιστορία του Πύργου του Άιφελ, με ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μεγαλύτερα έργα του Άιφελ στον κόσμο», δήλωσε ο Patrice Gellé, παραγωγός και γενικός διευθυντής της Bleu Kobalt.

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο μεσοεπιθετικός Zoran Tosic στον ΠΑΣ Λαμία

Νέα απόκτηση για την Λαμία, ο έμπειρος Σέρβος μεσοεπιθετικός Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΑΣ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *