Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το δημοφιλές ακίνητο στα Νότια Προάστια εκποιείται για ακόμη μία φορά καθώς οι προηγούμενες δημοπρασίες απόβηκαν άκαρπες

Ένα ακίνητο που βγαίνει σε δημοπρασίες εδώ και πολλά χρόνια, το οποίο ανήκε στην κορυφαία κάποτε εταιρεία Promot Λαϊνόπουλος ΑΕ επαναδημοπρατείται από κάποιο fund.

Το συγκεκριμένο ακίνητο στη Γλυφάδα είχε βγει σε δημοπρασία για πρώτη φορά το 2015 από την Alpha Bank για οφειλή 3,3 εκατ. ευρώ και αφορούσε σε ένα εκθεσιακό χώρο του πρώην διανομέα και επισκευαστή της Mercedes-Benz στη Γλυφάδα και ειδικότερα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με συνολική επιφάνεια 4.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε βγει σε πλειστηριασμό πολλές φορές, με τη διαδικασία να αποβαίνει όμως άκαρπη. Έτσι, στη δεύτερη φορά εκποίησης που έγινε το 2017 η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν χαμηλότερη, και ανέρχονταν στα 832.000 ευρώ για τον εκθεσιακό χώρο, ενώ τα τρία υπόγεια του ακινήτου ξεκινούν από τα 150.000 ευρώ, 120.000 ευρώ και 242.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η Προμότ Λαϊνόπουλος να τονίσουμε ότι είχε επενδύσει το 2005 πάνω από 6 εκατ. ευρώ στο κατάστημα της Γλυφάδας προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στα νότια προάστια, το οποίο συνοδεύονταν από προσημειώσεις συνολικού ύψους σχεδόν 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο η διακοπή της συνεργασίας με την Mercedes-Benz Hellas το 2012 αποτέλεσε τη χρονική στιγμή της κατάρρευσης του ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου.

Τώρα η εταιρεία Cepal Hellas θα εκποιήσει για ακόμη μία φορά το ακίνητο της εταιρείας Προμότ Λαϊνόπουλος στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 από δάνεια και πιστώσεις που έχει αποκτήσει η εταιρεία Poseidon Financial Investor.

 

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανάρτηση δημοπρασία το ακίνητο περιλαμβάνει ένα ισόγειο κατάστημα επιφανείας 286,30 τμ. οικοδομής κτισμένης επί τμήματος οικοπέδου-κάθετης ιδιοκτησίας, η οποία έχει συσταθεί σε οικοπεδική έκταση (οικόπεδο) εμβαδού 1.445,00τμ. και σύμφωνα με νεώτερη καταμέτρηση 1.716,80 τμ. ( και μετά την ρυμοτόμηση του εκτάσεως 242,59τμ.) απομείναν εκτάσεως 1.474,21 τμ. το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας Νοτίου Τομέα, της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθήνας, της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του ομώνυμου Δήμου στη θέση «Καρβελας» στο υπ΄αριθμ. 453Α Ο.Τ. περιβαλλόμενο από τις οδούς Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Προμηθέως, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ηρακλείτου και με πρόσοψη επί τριών οδών ήτοι επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (παράδρομος) αρ. 107 και των οδών Ηρακλείτου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο προηγούμενος άκαρπος πλειστηριασμός είχε τιμή εκκίνησης 1.253.920 ευρώ.

Το κατάστημα του ισογείου, αποτελείται από μία αίθουσα, w.c., και μικρή κουζίνα, συνορεύεται περιμετρικά με την πρασιά προς την Λεωφόρο Βουλιαγμένης, με την πρασιά προς την οδό Ηρακλείτου, με την πρασιά προς την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και πλατύσκαλο.

Το κατάστημα έχει προσπέλαση και από το κεντρικό κλιμακοστάσιο της κάθετης ιδιοκτησίας σε όλα τα επίπεδα του καταστήματος. Στο κατάστημα αυτό ανήκουν, κατ’ αποκλειστική χρήση, οι ακάλυπτοι χώροι (πρασιές της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και των οδών Ηρακλείτου και Μεγάλου Αλεξάνδρου), από την προς την Λεωφόρο Βουλιαγμένης προέκταση του διαχωριστικού τοίχου του καταστήματος με την γειτονική ιδιοκτησία και μέχρι τη διαμορφωθείσα είσοδο των ορόφων της οικοδομής επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθ’ όλον το μήκος της προσόψεως του καταστήματος, συνολικής αυτών επιφάνειας 360 τετραγωνικών μέτρων.

 

Σύμφωνα με εκτίμηση εταιρείων συμβούλων το συγκεκριμένο ακίνητο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης μπορεί να ενοικιαστεί με μηνιαίο μίσθωμα σχεδόν 10.000 ευρώ ενώ η αγοραία αξία του υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ με την αξία ανά τετραγωνικό μέτρο να ξεπερνά τις 4.200 ευρώ.

Βάσει της αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία συμβούλων διαπιστώθηκε ότι εντός του όγκου του εκτιμώμενου ακινήτου έχει διαμορφωθεί πατάρι επιφανείας περίπου 200 τ.μ. Το πατάρι αυτό φαίνεται να έχει διαμορφωθεί από την προηγούμενη χρήση ως αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Mercedes και διατηρήθηκε και στην μεταγενέστερη χρήση ως αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Citroen και Peugeot αλλά και στην υφιστάμενη χρήση ως κατάστημα επίπλων με την επωνυμία Bizaar Home & Deco.

Επίσης από την αυτοψία προκύπτει ότι το ακίνητο είναι διαμορφωμένο ως κατάστημα με δάπεδα με ξύλινη επίστρωση, οροφές βαμμένες σε μαύρο χρώμα με εμφανή αναρτώμενα στοιχεία κλιματισμού και φωτισμού, ενώ διαθέτει περιμετρικά τζαμαρίες με πολύ καλή προβολή.

www.carandmotor.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Προκλητικές οι δηλώσεις Τσαπουρνιώτη για τους Ρητινεργάτες

To Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Εύβοιας για το πρόγραμμα απασχόλησης των Ρητινεργατών. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Την Τρίτη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *