Δευτέρα , 23 Μαΐου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για την επαναλειτουργία των παιδότοπων

Νέα παρέμβαση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θανάσης Κυρίτσης με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργειάδη, επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με τους παιδότοπους που παραμένουν κλειστοί.

Δείτε παρακάτω την επιστολή:

“Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Η προσπάθεια που συντελείται από την Ελληνική Πολιτεία σε συνδυασμό με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, οδηγεί στην ομαλοποίηση της κοινωνίας & οικονομίας με γοργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς. Οι οικονομικές δραστηριότητες ξεκινούν σταδιακά την επαναλειτουργία τους αλλά σε αυτόν το σχεδιασμό φαίνεται ότι κάποιοι μένουν πίσω. Παραμένει ακόμη και σήμερα κλειστός ο ΚΑΔ 93291905 που αφορά τις υπηρεσίες παιδότοπου και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις – μέλη μας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση.

Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες δραστηριότητες έχουν επανεκκινήσει, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν σε εξωτερικούς χώρους, με δεδομένο μάλιστα ότι οι παιδότοποι και οι παιδικές χαρές των δήμων είναι ανοιχτοί προς το κοινό χωρίς έλεγχο και υγειονομικά πρωτόκολλα. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την επαναλειτουργία τους στους εξωτερικούς χώρους, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα όπως ήδη ισχύει & για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, διότι δημιουργείται πρόσθετη ζημία σε έναν κλάδο της οικονομίας χωρίς ουσιαστικό λόγο. Σε κάθε περίπτωση, η πολιτεία χρειάζεται να αντιμετωπίζει την κάθε οικονομική δραστηριότητα χωριστά και να μην προβαίνει στην υιοθέτηση οριζόντιων αποφάσεων, για να μην παρατηρούνται φαινόμενα αδικίας ως προς την επανέναρξη δραστηριοτήτων που δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.”

Με εκτίμηση,

Αθάνασιος Ηλ. Κυρίτσης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διακοπές ρεύματος σε Καμένα Βούρλα, Άγιο Κωνσταντίνο και Άγναντη

Ενημερωθείτε για τις νέες διακοπές ρεύματος που προγραμματίστηκαν στο Δήμο Καμένων Βούρλων Σύμφωνα με τις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *