Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταδικάζει την εργοδοσία της AVRAMAR για απολύσεις εργαζόμενων

Τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Σωματείων με θέμα την εκτίμηση της Απεργίας της 9ης Νοέμβρη και τη συνέχεια της δράσης των Συνδικάτων ενάντια στην ακρίβεια, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
Στη σύσκεψη ανταλλάχθηκε ζωντανή πείρα από την πετυχημένη μάχη που δόθηκε.

Εκτιμήθηκε ότι η Απεργία έστειλε ηχηρό το μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα, εξέφρασε τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση που βράζει μέσα στους χώρους δουλειάς για την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και το εισόδημα, διατράνωσε την απόφαση των εργαζομένων ότι δεν συμβιβάζονται με την παγωνιά, ότι δεν πρόκειται να πεθάνουν για τα κέρδη της εργοδοσίας, ότι το λογαριασμό της ακρίβειας θα τον στείλουν στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση.

Η καθολική συμμετοχή στην Απεργία σε πολλά εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς καθώς και οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Εύβοια μας οπλίζει με μεγαλύτερο κουράγιο και ορμή να εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά.

Να συνεχίσουμε από την πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από την ανάγκη για ζωή που δεν θα στενάζει με επιδόματα και voucher. Να ακυρώσουμε στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους όπως το νόμο Χατζηδάκη, να σπάσουμε την τρομοκρατία, τα εμπόδια που βάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνήσεις τους, όπως έγινε και στην περιοχή μας λίγες μέρες μετά την Απεργία τόσο με την τρομοκρατική απόλυση στο ΜΙΜΙΚΟ όσο και με την προσπάθεια από την εργοδοσία της AVRAMAR να χτυπήσει το επιχειρησιακό Σωματείο.

Αυτή είναι η μόνη αξιοπρεπής κι ανθρώπινη στάση απέναντι στα κοράκια, στους «Πάτσηδες» αυτού του κόσμου, που αξιοποιούν τους νόμους όλων των κυβερνήσεων για να μπουκάρουν σαν τους κλέφτες μέσα στα σπίτια μας σπάζοντας πόρτες, απαιτώντας να γίνουν δικά τους.
Η σύσκεψη κατέληξε σε μια σειρά πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα ώστε να μην υπάρξει καμία ανοχή απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και καμία αναμονή για λύσεις των προβλημάτων μας από επίδοξους «σωτήρες».

Συγκεκριμένα:
1. Να στηρίξουμε το περιφερειακό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Συνταξιουχικές οργανώσεις όλης της Στερεάς την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, στις 10:30πμ στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Χαλκίδα.
2. Να οργανώσουμε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου και των Συνδικάτων με αιχμή τα ζητήματα της ακρίβειας και των αυξήσεων των μισθών, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου.
3. Το Σαββατοκύριακο 7-8 Γενάρη 2023 να διοργανώσουμε γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων, στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου, ώστε να δώσουμε μια ανάσα χαράς και αλληλεγγύης στα παιδιά και τις οικογένειές τους.
4. Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου να ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων Σωματείων ώστε να συζητηθούν τα επιμέρους ζητήματα κάθε χώρου και να παρθούν πρωτοβουλίες, κυρίως στα θέματα των αυξήσεων στους μισθούς, της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και το δυνάμωμα της αλληλεγγύης.

Τέλος, η σύσκεψη καταδίκασε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR που προσπαθεί να χτυπήσει το επιχειρησιακό Σωματείο και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους που απειλούνται με απόλυση.

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η επίσημη επιστολή από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας για τις « αυθαίρετες εργασίες » στο «Κεντρί»

Γαλαξείδι: Σύλλογος της πόλης με την επωνυμία «Φίλοι του δάσους Γαλαξειδίου» απέσπασε επίσημη επιστολή από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *