Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest στην Χαλκίδα ανοίγει αυλαία την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και για έξι ημέρες

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest γιορτάζει 16 χρόνια καλλιτεχνικής και δημιουργικής πορείας στηρίζοντας ενεργά τον ανεξάρτητο Ελληνικό κινηματογράφο με την προβολή και την ανάδειξη Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Στο σταυροδρόμι του χρόνου σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, κορυφαίοι δημιουργοί καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των γραμμάτων και της Τέχνης συναντιούνται και γιορτάζουν τα 16 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ, μεταμορφώνοντας την πόλη της Χαλκίδας σε σημαντικό κέντρο πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ ανοίγει αυλαία την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και για έξι ημέρες, μέχρι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε φαντασιακά τοπία, όπου τα όνειρα μετουσιώνονται σε
εικόνες.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest είναι το μοναδικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που λειτουργεί στη χώρα μας, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες διοργανώσεις Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ διεθνώς. Στα 16 χρόνια διεξαγωγής του, το Φεστιβάλ έχει προβάλλει περισσότερα από 1.600 ντοκιμαντέρ στο επίσημο πρόγραμμα του, ενώ 360 ντοκιμαντέρ έχουν προβληθεί στο πλαίσιο αφιερωμάτων. Το Φεστιβάλ έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 2.500 δημιουργοί ντοκιμαντέρ καθώς και προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.
Όπως κάθε χρόνο το Επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ πλαισιώνεται από ένα ευρύ δίκτυο δράσεων και εκδηλώσεων όπως τιμητικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικά εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής προσφέροντας ένα χώρο ουσιαστικού διαλόγου, εκπαίδευσης και ανταλλαγής ιδεών.

Με τη δέκατη έκτη συνεχή παρουσία του στα κινηματογραφικά δρώμενα, το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ μας προσκαλεί να συμμετέχουμε σε μια μεγάλη γιορτή, όπου η έβδομη τέχνη γίνεται πολύτιμος αρωγός στην προώθηση πολιτισμικών αξιών και κοινωνικών μηνυμάτων και ο θεατής ενεργός συμμέτοχος και συν-δημιουργός της πολιτισμικής δράσης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου, κατά της γυναικοκτονίας και της παιδικής βίας την Κυριακή 9/10 στη Χαλκίδα

Ο δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, στην παραλία Χαλκίδας θα πραγματοποιηθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *