Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Το Fuel Pass 2 επεκτείνεται για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Fuel Pass 2: Οι δυνητικοί δικαιούχοι της επιδότησης καυσίμων είναι περισσότεροι από 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε σύνολο 3,5 εκατομμυρίων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα κάρτα καυσίμων (Fuel Pass 2) αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και θα αφορά περισσότερους από 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Στα 45.000 ευρώ το εισοδηματικό όριο για το Fuel Pass 2
Εξειδικεύοντας τα μέτρα που εξήγγειλε πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η επιδότηση στη βενζίνη θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα (και ελεύθερους επαγγελματίες) φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με δηλωθέν εισόδημα τις 30.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2021, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως τις 45.000 ευρώ.

Το ύψος της επιδότησης
Ειδικότερα, εάν ο δικαιούχος χρησιμοποιήσει την ψηφιακή κάρτα για να λάβει την επιδότηση, το ποσό για το τρίμηνο στην ηπειρωτική Ελλάδα θα ανέλθει σε 80 ευρώ (με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό σε 65 ευρώ) έναντι των 45 ευρώ της προηγούμενης επιδότησης. Για τις νησιωτικές περιοχές (συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης) είναι 100 ευρώ (85 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό) έναντι των 55 ευρώ.

Για τις μοτοσικλέτες είναι 60 ευρώ (45 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό) έναντι των 35 ευρώ. Ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές, για τις μοτοσικλέτες είναι 70 ευρώ (55 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό). Γενικά, με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας η επιδότηση αυξάνεται κατά 15 ευρώ έναντι των 5 ευρώ την προηγούμενη φορά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιδότηση είναι 0,44 ευρώ/λίτρο για την ηπειρωτική Ελλάδα και 0,56 ευρώ/λίτρο για τις νησιωτικές περιοχές. Υπολόγισε δε, ότι τα 180 λίτρα βενζίνης για το τρίμηνο που επιδοτούνται, αντιστοιχούν σε δρομολόγιο 600 χιλιομέτρων τον μήνα. Ενώ, με την επιδότηση η τιμή της βενζίνης θα μειωθεί σε κάτω από 2 ευρώ το λίτρο. Το συνολικό κόστος του μέτρου αυτού ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, συνεχίζεται και για το επόμενο τρίμηνο η επιδότηση στην αντλία του πετρελαίου κίνησης (ντίζελ) με 0,12 ευρώ/λίτρο ή 0,15 ευρώ/λίτρο με τον ΦΠΑ. Το κόστος ανέρχεται σε 115 εκατ. ευρώ.

Τα ποσά για το επίδομα βενζίνης
Σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα – 80 με κάρτα
Σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα – 100 ευρώ με κάρτα.
Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα – 60 με κάρτα
Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα – 70 με κάρτα.
Παραδείγματα
Κάποια παραδείγματα που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς έχουν ως εξής:

Για τα 60 λίτρα καυσίμου το μήνα, μετά την επιδότηση,

Στην Αττική, η τιμή της βενζίνης από 2,40 ευρώ/λίτρο θα μειωθεί σε 1,96 ευρώ/λίτρο.
Το πετρέλαιο κίνησης, από 2,06 ευρώ/λίτρο θα μειωθεί σε 1,62 ευρώ/λίτρο.
Στα Δωδεκάνησα, η βενζίνη από 2,55 ευρώ/λίτρο θα μειωθεί σε 1,99 ευρώ/λίτρο.
Στις Κυκλάδες, το πετρέλαιο κίνησης από 2,22 ευρώ/λίτρο θα μειωθεί σε 1,66 ευρώ/λίτρο.
Το συνολικό κόστος του Fuel Pass 2 ανέρχεται στα 315 εκατ. ευρώ και οι πόροι, όπως σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας προέρχονται από καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι τα μέτρα της ελληνική κυβέρνησης ξεπερνούν σε κόστος τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πηγή

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: 125 νέα κρούσματα κορονοϊού…

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν  στη Φθιώτιδα είναι πολλά. Με βάση την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *