Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Ikos Olivia στη Χαλκιδική γίνεται το πρώτο θέρετρο στην Ελλάδα που κατέκτησε τη Χρυσή Πιστοποίηση LEED® Gold για τις πρακτικές λειτουργίας και συντήρησης που εφαρμόζει

Το Ikos Olivia, το πολυτελές θέρετρο του Ομίλου Sani/Ikos στην Χαλκιδική, είναι το πρώτο θέρετρο στην Ελλάδα και μόλις το τρίτο στην Ευρώπη, που κατέκτησε την πιστοποίηση LEED EBOM σε επίπεδο Gold. Το ήδη ανθρακικά ουδέτερο θέρετρο, εφαρμόζει μία σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών, μηδενικών αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής, την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης και την προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων, προωθώντας παράλληλα τον οικοτουρισμό στους επισκέπτες του
ikos
Ο ξενοδοχειακός Όμιλος Sani/Ikos Group ανακοινώνει ότι το Ikos Olivia στη Χαλκιδική κατάκτησε την παγκοσμίου κύρους Πιστοποίηση LEED O&M Gold για υφιστάμενα κτίρια (LEED Existing Building Operations & Maintenance, EBOM), βράβευση που καθιστά το Ikos Olivia το πρώτο θέρετρο στην Ελλάδα και μόλις το τρίτο στην Ευρώπη που λαμβάνει αυτή τη σημαντική και απαιτητική περιβαλλοντική διάκριση, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του για την αειφορία και τον υπεύθυνο τουρισμό.

Το LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) είναι μία παγκοσμίως αναγνωρισμένη πιστοποίηση υψηλής βαθμίδας για «πράσινα» κτίρια και το πιο διαδεδομένο σύστημα αξιολόγησης παγκοσμίως, που αναπτύχθηκε από το US Green Building Council (USGBC), και το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και σύμβολο αριστείας στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία υψηλής απόδοσης στους τομείς του σχεδιασμού, της κατασκευής και της λειτουργίας κτιριακών συγκροτημάτων.

Η πιστοποίηση LEED EBOM απονέμεται σε υφιστάμενα κτίρια που επιδεικνύουν εξαιρετικές επιδόσεις στη λειτουργία τους, μειώνοντας στο ελάχιστο το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και περιλαμβάνει τέσσερις βαθμίδες: Certified, Silver, Gold ή Platinum. Το Ikos Olivia κατέκτησε το υψηλό επίπεδο Πιστοποίησης LEED Gold πληρώντας ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια σε πέντε (5) κρίσιμες κατηγορίες Λειτουργίας και Συντήρησης: Βιώσιμες Τοποθεσίες, Αποδοτικότητα Νερού, Ενέργεια και Ατμόσφαιρα, Υλικά και Πόροι, και Εσωτερική Περιβαλλοντική Ποιότητα.

Όλα τα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos έχουν λάβει πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις και πιστοποιήσεις για τις πρωτοβουλίες αειφορίας τους, συμπεριλαμβανομένων των ISO 14001:2015 για την περιβαλλοντική διαχείριση, ISO 50001:2018 για τη διαχείριση της ενέργειας, και ISO 14064 για την ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα, καθώς και 15 Γαλάζιες Σημαίες. Επιπροσθέτως, τα νέα ξενοδοχεία του Ομίλου κατασκευάζονται σύμφωνα με τα πρότυπα LEED ή BREEAM, στοχεύοντας στην ανώτερη ενεργειακή κλάση. ανώτερη ενεργειακή κλάση.

Κλείσιμο
Παράλληλα, το Sani Asterias, το πολυτελές θέρετρο του Ομίλου Sani/Ikos στη Χαλκιδική που ανακαινίζεται καθώς και το Ikos Kissamos στην Κίσσαμο Χανίων, βρίσκονται ήδη σε διαδικασία πιστοποίησης βάσει των προτύπων LEED Building Design and Construction: Hospitality (BD&C).

Μακροχρόνια δέσμευση για το περιβάλλον

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων αειφορίας, η Sani/Ikos Group έχει αναλάβει μία σημαντική “τριπλή” δέσμευση για το περιβάλλον: την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα (Net Zero) έως το 2030, την εξάλειψη όλων των πλαστικών μιας χρήσης και την επίτευξη μηδενικών αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής μέχρι το τέλος του 2024.

• Όλα τα θέρετρα Sani και Ikos είναι ήδη ανθρακικά ουδέτερα και προμηθεύονται το 100% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
• O Όμιλος Sani/Ikos Group πραγματοποιεί εκτεταμένες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, και τον εξηλεκτρισμό των εγκαταστάσεων και των στόλων του.
• Τα πλαστικά μιας χρήσης έχουν καταργηθεί σε όλους τους χώρους των επισκεπτών με στόχο να εξαλειφθούν πλήρως μέχρι το τέλος του 2024.
• Όλα τα θέρετρα επαναχρησιμοποιούν το 100% των υδάτων τους για άρδευση των κήπων, χρησιμοποιώντας μονάδες επεξεργασίας νερού.
• Οι πρακτικές κυκλικής οικονομίας του Ομίλου περιλαμβάνουν, επίσης, την κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στις κουζίνες και την ανακύκλωση περισσότερων από 20 διαφορετικών υλικών, που περιλαμβάνουν τις κάψουλες καφέ, τα κεριά και τα υφάσματα με στόχο επέκτασης και στις υπόλοιπες λειτουργίες των ξενοδοχείων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρωτοβουλίες αειφορίας του Ομίλου είναι διαθέσιμες στην Έκθεση ESG Report.

www.protothema.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαρισα: Συμμετέχουμε και απαντάμε στο ερωτηματολόγιο για το ΣΒΑΚ…

Ως τις 31 Ιουλίου μπορεί η κάθε Λαρισαία και ο κάθε Λαρισαίος να απαντήσουν στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *