Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Μοντεσσοριανό Ινστιτούτο έρχεται στη Λάρισα

Η Ειρήνη Φαφαλιού (διεθνής λέκτορας, εκπαιδεύτρια και εξετάστρια AMI 3-6) επισκέπτεται την πόλη της Λάρισας για να μας εισάγει στις βασικές αρχές της Μοντεσσοριανής προσέγγισης!

Το Μοντεσσοριανό Ινστιτούτο Ελλάδος, το οποίο και εκπροσωπεί, αποτελεί τη μοναδική σχολή στην Ελλάδα αναγνωρισμένη από το Association Montessori Internationale (AMI), για την εκπαίδευση ενηλίκων. Το ΑΜΙ ιδρύθηκε το 1929 από τη Μαρία Μοντεσσόρι και αποτελεί μία παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα της το Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Η εκπαιδευτική προσέγγιση της Μοντεσσόρι είναι πλέον ευρέως γνωστή. Είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος εναλλακτικής παιδείας παγκοσμίως και ανταποκρίνεται περισσότερο από ποτέ στη σύγχρονη πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας επιστημονικές έρευνες στους τομείς της νευροεπιστήμης και της εκπαίδευσης. Βασικό τομέα στη μοντεσσοριανή προσέγγιση αποτελεί η επαφή των παιδιών με τις τέχνες, την ποίηση, την ιστορία, τη μουσική και ότι συνθέτει τον πολιτισμό μας. Η ομιλία απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φροντιστές και όλους όσους ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του παιδιού.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Mοντεσσοριανό Iνστιτούτο, Ελλάδος σε συνεργασία με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το οποίο αποτελεί μία σπουδαία κοιτίδα πολιτισμού για τη πόλη μας.

Επιμελήτρια της διοργάνωσης είναι η Κατερίνα Νασιακοπούλου, μοντεσσοριανή παιδαγωγός 3-6 απόφοιτη του AMI.

Κυριακή 19/3 και ώρα 11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Έφυγε” από την ζωή 55χρονος λαμιώτης επαγγελματίας…

Θλίψη στην πόλη της Λαμίας για τον χαμό του 55χρονου Βαγγέλη Σγαντζούρη. Ο Βαγγέλης Σγαντζούρης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *