Καθώς το τέλος της σχολικής χρονιάς πλησιάζει, το Μουσικό Σχολείο Βόλου παρουσιάζει μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και συναυλίες καθώς και θεατρικές παραστάσεις που είναι το γόνιμο αποτέλεσμα της δουλειάς ενός ολόκληρου σχολικού έτους.
Σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 και ώρα 19.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Βόλου οι μαθητές του Συνόλου «Θέατρο και Μουσική» θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο το «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Το «Σκλαβί» ένα γοητευτικό παραμύθι της Σύμης ήταν η αφετηρία, για να γράψει η Ξένια Καλογεροπούλου το ομώνυμο θεατρικό έργο.
Επίσης φέτος συμπληρώνονται 189 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Νορβηγού συνθέτη Έντβαρντ Γκριγκ (Edvard Grieg 1843-1907), ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του 19ου αιώνα και εκπρόσωπος της Νορβηγικής Εθνικής Σχολής. Με αφορμή αυτήν την επέτειο, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του συνθέτη σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 18:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.