Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνει την έναρξη του «Βιωματικού Εργαστηρίου Διαχείρισης Άγχους

Πως μπορείτε να κάνετε το άγχος φίλο και σύμμαχό σας». Το βιωματικό εργαστήριο είναι ένα από τα 25 εκπαιδευτικά προγράμματα του νέου κύκλου του Πανεπιστημίου των Πολιτών και εντάσσεται στον πυλώνα «Υγιείς Πόλεις (Υγεία – Ψυχική Υγεία)».

Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση εφήβων και ενηλίκων στην αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων και στην αποτελεσματική διαχείριση του άγχους, μέσω της εφαρμογής ψυχολογικών τεχνικών, ασκήσεων αναπνοής και ενσυνειδητότητας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ακόλουθη θεματολογία:

Είδη άγχους και αναγνώριση των συμπτωμάτων.
Εκπαίδευση σε ασκήσεις αναπνοών.
Εκπαίδευση σε ασκήσεις ενσυνειδητότητας.
4) Δημιουργία πλάνου εφαρμογής των ψυχολογικών τεχνικών βάσει των προσωπικών αναγκών και απολογισμός της συνολικής εμπειρίας.

Το βιωματικό εργαστήριο είναι δωρεάν, θα υλοποιηθεί διά ζώσης στις 14/03, 21/03, 28/03, 04/04 ώρες 17:30-19:00 για τους εφήβους και στις 14/03, 21/03, 28/03, 04/04 ώρες 19:30-21:00 για τους ενήλικες στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δ. Λαρισαίων, Αιόλου 4, Λάρισα και απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν νέους τρόπους δημιουργικής διαχείρισης των προκλήσεων της καθημερινότητας αλλά και ιδιαίτερα στρεσογόνων καταστάσεων.

Εισηγητές:

Τζατζάκη Θεοδώρα: MSc, PhD Σύμβουλος ψυχολογικής απόδοσης. Απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία της Άσκησης και στην Αθλητική Ψυχολογία.

Οργάνωση & Συντονισμός: Δημητριάδης Δημήτρης, Τζατζάκη Θεοδώρα

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Για εγγραφές:

https://docs.google.com/forms/d/1hEGs9Wf4LcdYLQOZtFXC1QyVjzfhuZW1QYCs3diBnKk/edit

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Το «Βιωματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Άγχους: Πως μπορείτε να κάνετε το άγχος φίλο και σύμμαχό σας» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)

E-mail: learning-city@larissa.gov.gr

webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σε μία νέα κίνηση προχώρησε ο Δήμος Καρπενησίου ανακηρύσσοντας το έτος 2023 ως «Έτος Μπότσαρη».

Σε μία νέα κίνηση προχώρησε ο Δήμος Καρπενησίου με σκοπό να τιμήσει τον ήρωα της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *