Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το βουνό Huayna Picchu στο Περού προσφέρει την καλύτερη θέα προς το περίφημο Machu Picchu

Το βουνό Huayna Picchu στο Περού προσφέρει την καλύτερη θέα προς το περίφημο Machu Picchu, αλλά για να φτάσει κάποιος μέχρι εκεί δεν είναι και απλό…

Huayna Picchu Περού
Ο ορεινός όγκος είναι απότομος και το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή αποτελείται από πέτρες που προεξέχουν στα πλάγια του βράχου. Κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, που διαρκούν από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, οι πέτρες γίνονται ολισθηρές. Την ίδια στιγμή η χαμηλή νέφωση και η ομίχλη κάνουν την ανάβαση ακόμα πιο δύσκολη και σε μερικά σημεία οι πεζοπόροι θα πρέπει να αναρριχηθούν με τη βοήθεια ατσαλένιων συρμάτων, γι αυτό και έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «τα σκαλιά του θανάτου».

Huayna Picchu Περού
Το Huaya Picchu είναι 2.693 μέτρα ψηλό και η θέα προς το Machu Piccu ή άλλως τη ‘χαμένη πόλη’ των Ίνκας είναι μαγευτική. Το Machu Picchu κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και παραμένει σχεδόν ανέπαφο.

Η πλειοψηφία των ειδικών πιστεύει πως το κτίσμα προοριζόταν να γίνει η βασιλική κατοικία του Αυτοκράτορα Pachacuti. Οι αρχαιολόγοι έχουν ταυτοποιήσει την ύπαρξη ενός σύνθετου παλατιού με κατοικήσιμες περιοχές, πλατείες και ένα ξεχωριστό μέρος στο οποίο βρισκόταν ο ναός.

www.travelstyle.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Υποδιοικητής e-ΕΦΚΑ: 700 νέες προσλήψεις στις επιτροπές των ΚΕΠΑ- Μειώνεται η αναμονή για τα ΑμεΑ που περνάνε επιτροπή

Μεγάλη ανακούφιση για τα άτομα με αναπηρία που περιμένουν έως και τέσσερις μήνες για να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *